Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Polo GTI R5: Ο νέος πρωταγωνιστής στα ράλι

Ελλάδα 15:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Polo GTI R5: Ο νέος πρωταγωνιστής στα ράλι

ΝΕΑ

VW Polo GTI R5: Ο νέος πρωταγωνιστής στα ράλι

ΝΕΑ

Η VW μας αποκαλύπτει την αγωνιστική έκδοση του Polo GTI, με τον κωδικό R5, η οποία  αναμένεται να ομολογκαριστεί το καλοκαίρι του 2018, ενώ λίγο αργότερα θα ξεκινήσουν πο πρώτες παραδόσεις στους ενδιαφερόμενους πελάτες.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Βασισμένο στην 6η γενιά του Polo, το GTI R5 έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί για να αντιμετωπίσει σημαντικούς αντιπάλους στην συγκεκριμένη κατηγορία της FIA που βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής με κάποιες μετατροπές. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουμε τα Citroën DS3 R5, Ford Fiesta R5 και Skoda Fabia R5.

VW-Polo-GTI-R5-2-chariatis-530

Σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης από την έκδοση δρόμου, είναι φυσικά η αεροδυναμική του αμαξώματος. Το νέο Polo GTI R5 διαθέτει ένα «επιθετικό» body kit, με εντυπωσιακά φουσκώματα και ευμεγέθη πίσω αεροτομή. Παράλληλα δεν λείπουν το roll cage και το απαραίτητο σύστημα πυρόσβεσης.

Advertisement

Κάτω από το καπό του VW Polo GTI R5 ζει και αναπνέει ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,6 λίτρων, με απόδοση 272 ίππων και 40,8 kgm ροπής. Η παραπάνω ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός σειριακής λειτουργίας μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων. Χάρη στο σχετικά μικρό του βάρος, που φτάνει τα 1.320 κιλά, οι επιδόσεις του γερμανικού μοντέλου είναι ανάλογες του χαρακτήρα του, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα.