Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: To επετειακό Land Rover Defender Works V8

Ελλάδα 2:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: To επετειακό Land Rover Defender Works V8

ΝΕΑ

Video: To επετειακό Land Rover Defender Works V8

ΝΕΑ

Η Land Rover εξέπληξε τους πάντες εγείροντας ρίγη συγκίνησης όταν αποκάλυψε το επετειακό κύκνειο άσμα Defender Works V8. Η ειδική έκδοση του αειθαλούς 4×4 ήταν ένας μοναδικός τρόπος για την εταιρεία προκειμένου να γιορτάσει τα 70α γενέθλιά της και να τιμήσει μερικά από τα πρώτα της μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Στα περίπου 207.250 δολάρια, όμως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια δαπανηρή προσφορά σε ένα παλιό όχημα το οποίο δεν παράγεται πλέον. Το Defender Works V8 αξίζει αυτά τα χρήματα; Αυτό είναι το ερώτημα που ο Harry Metcalfe, πρώην συντάκτης του Evo και ο γνωστός ιδιοκτήτης supercar από το Garage του Harry, σχεδιάζει να απαντήσει στο τελευταίο του video.

Ως μια γρήγορη ανασκόπηση, το Works V8 είναι ένα κλασικό Defender με ένεση στεροειδών. Η καρδιά του μεγάλου τζιπ είναι ένας 5λιτρος V8 βενζινοκινητήρας που αποδίδει 400 ίππους ενώ συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ZF. Αρκετά μοντέρνα χαρακτηριστικά έχουν προστεθεί, ωστόσο, πρόκειται για ένα σχέδιο 70 ετών. Έχει επίσης καλύτερα φρένα, αναβαθμισμένα εξαρτήματα στην ανάρτηση και ελαστικά παντός εδάφους. Ενώ αυτές οι ενημερώσεις είναι συνήθως κρυμμένες κάτω από το σώμα του τετρακίνητου, οι εσωτερικές σπορ πινελιές που οι ιδιοκτήτες θα εκτιμήσουν είναι σίγουρα τα καθίσματα Recaro, το σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας και κάποια πολυτελή στοιχεία του εξοπλισμού.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, οι άνθρωποι ήταν ενθουσιασμένοι. Παρά την υψηλή τιμή και τα 150 αποκλειστικά κομμάτια του Defender Works V8, εξαφανίστηκαν κυριολεκτικά ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της είδησης. Ως άνθρωπος που ξέρει καλά τα Land Rover, ο Metcalfe ισχυρίζεται ότι τα 150 άτομα που κατάφεραν να αποκτήσουν το Defender Works V8 θα το αγαπήσουν, γιατί δεν είναι όπως οποιοδήποτε άλλο Defender που φτιάχτηκε ποτέ.