Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: 260,5 ηλεκτρικά οχήματα στο δρόμο!

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: 260,5 ηλεκτρικά οχήματα στο δρόμο!

ΝΕΑ

Video: 260,5 ηλεκτρικά οχήματα στο δρόμο!

ΝΕΑ

Το ρεκόρ παρέλασης ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατερρίφθη στο Όσλο με έναν περίεργο τρόπο. Δεν υπάρχει κάποιο λάθος στον τίτλο, καθώς συνολικά 260 και… μισό (!) οχήματα μηδενικών ρύπων συμμετείχαν στο εγχείρημα. Αυτό επετεύχθη χάρη στο Nissan Half Leaf, από το οποίο απουσιάζει το μισό αμάξωμα για να παρουσιάζει την τεχνολογία του.

Advertisement
Advertisement

Από τα 260,5 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σχεδόν τα μισά (128,5) ήταν Leaf. Ακολούθησαν μία προδιαγεγραμμένη διαδρομή μήκους 4 m, από τα περίχωρα μέχρι το κέντρο της πρωτεύουσας της Νορβηγίας. Τα αυτοκίνητα παρακολουθούσαν από αέρος δύο τηλεχειριζόμενα αεροπλανάκια που έφεραν κάμερες, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι όλα κινούνταν ταυτόχρονα.

Το προηγούμενο ρεκόρ κρατούσε από το 2012 και την πίστα του Σίλβερστον, όπου έκαναν παρέλαση 225 Nissan choisissez votre methode de depot preferee et faites votre premier depot. Leaf. Το ιαπωνικό ηλεκτρικό μοντέλο είναι δημοφιλές στη Νορβηγία, μετρώντας 2.298 πωλήσεις μέσα στο περασμένο έτος. Υπενθυμίζουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαλλάσσονται της κρατικής φορολογίας στη σκανδιναβική χώρα, ενώ σταθμεύουν δωρεάν στις δημόσιες θέσεις και κινούνται ελεύθερα στις λεωφορειολωρίδες. Ο δήμος του Όσλο έχει παραγγείλει σε βάθος τριετίας 1.000 Leaf.

Στόχος της Nissan είναι όλα τα Leaf να συμπληρώσουν μέχρι την πρωτοχρονιά του 2015 το 1 δισ. χιλιόμετρα. Υπολογίζονται οι αποστάσεις που θα διανύσουν μέχρι τότε τα πωληθέντα Leaf αλλά και αυτές που θα γίνουν κατά τη διάρκεια test drive.[nggallery id=2958]

Advertisement
Advertisement