Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Vespa Primavera: Έκλεισε 50 χρόνια ζωής και το γιορτάζει

Ελλάδα 4:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vespa Primavera: Έκλεισε 50 χρόνια ζωής και το γιορτάζει

NEWSMOTO

Vespa Primavera: Έκλεισε 50 χρόνια ζωής και το γιορτάζει

NEWSMOTO

Μισό αιώνα ζωής μετρά πλέον η Vespa Primavera και η Piaggio γιορτάζει αυτό το γεγονός με μια μικρής έκτασης ανανέωση του διάσημου scooter της αλλά και την δημιουργία της επετειακής έκδοσης 50o Anniversario. Η Vespa Primavera έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της το 1968, έφερε πιο κοντά την ελευθερία της μετακίνησης σε αρκετές γενιές και παρέμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1982. Η νέα γενιά της Primavera ενσωματώνει όλες τις αξίες που οδήγησαν στην επιτυχία της, μισό αιώνα νωρίτερα.

Advertisement
Advertisement

vespa-primavera-anniversario-50ο-640

Για το 2018 η Piaggio προχώρησε σε μια σειρά από μικρές αλλαγές με στόχο να αυξηθούν τα επίεπδα άνεσης και ασφάλειας ανανεώνοντας παράλληλα την εμφάνιση.

vespa-primavera-anniversario-50ο-640-6

Advertisement
Advertisement

Τα πιο σημαντικά νέα αφορούν στο μέγεθος των τροχών: κατασκευασμένοι από κράμα αλουμινίου, διακρίνονται από νέο σχεδιασμό με πέντε μπράτσα και είναι πλέον και οι δύο 12 ιντσών, φτάνοντας τη μεγαλύτερη διάμετρο στην ιστορία της Vespa. Οι μεγαλύτεροι σε διάμετρο τροχοί προσφέρουν αυξημένη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες και βελτιώνουν ακόμη περισσότεροτο κράτημα του ιταλικού scooter.

vespa-primavera-anniversario-50ο-640-2

Τα LED φώτα δίνουν το “παρών” τόσο μπροστά όσο και πίσω, συμβάλλοντας στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας εκτός από εκείνον του design ενώ το σύστημα εντοπισμού τηε Primavera, “Bike Finder” και το απομακρυσμένο άνοιγμα της σέλας περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό του scooter της ιταλικής εταιρίας.

Advertisement

vespa-primavera-anniversario-50ο-640-4

Επιπλέον, η Vespa Primavera φέρει περαιτέρω ανανεώσεις που την ξεχωρίζουν από τα προηγούμενα μοντέλα: νέο είναι το χαρακτηριστικό μπροστινό κάθετο διακοσμητικό (“γραβάτα” στην γλώσσα των Vespisti) και η επιχρωμιωμένη λεπτομέρεια στο μπροστινό φτερό.

Advertisement

vespa-primavera-anniversario-50ο-640-3

Primavera 50o Anniversario

Η Vespa Primavera 50o Anniversario αποτίει φόρο τιμής στην πρώτη Primavera αλλά και στην συγκλονιστική περίοδο των τελών της 10ετίας του 60, αφομοιώνοντας τις τεχνικές και στυλιστικές αξίες που έκαναν τόσο επιτυχημένη την πρώτη Primavera και εμπλουτίζοντάς τις με όλη την προηγμένη τεχνολογία της Vespa. Ξεχωρίζει από τους νέους χρωματισμούς σε γαλάζιο και καφέ χρώμα με την ανάλογη ταιριαστή σέλα για κάθε χρώμα, το γκρι φινίρισμα των 5-μπρατσων τροχών και φυσικά από το κομψό λογότυπο στο πίσω μέρος.

Advertisement

Vespa Primavera S

Παράλληλα με την έκδοση Anniversario η Piaggio δημιούργησε και την έκδοση “S”. Στην κορυφή όλων των νέων χαρακτηριστικών που εμπλουτίζουν την γκάμα, η Vespa Primavera S διαθέτει μια πλήρως ψηφιακή κονσόλα οργάνων με έγχρωμη οθόνη ΤFT 4,3 ιντσών. Είναι μια πραγματική επανάσταση για τη Vespa, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της εξοπλίζεται με μια πλήρως έγχρωμη ψηφιακή οθόνη. Στον πίνακα οργάνων εμφανίζονται όλες οι κλασικές πληροφορίες όπως ταχύτητα, ολικός και μερικός χιλιομετρητής, θερμοκρασία περιβάλλοντος και στάθμη καυσίμου. Παράλληλα λειτουργεί ως οθόνη εμφάνισης των λειτουργιών της πιο πρόσφατης έκδοσης της πλατφόρμας πολυμέσων VMP (Vespa Multimedia Platform).

vespa-primavera-s-640-3

Η εφαρμογή VMP προσθέτει μια σειρά από λειτουργίες στην κονσόλα οργάνων της Vespa, για την επεξεργασία και τον έλεγχο ενός μεγάλου αριθμού πληροφοριών που αφορούν στην κατάσταση του οχήματος και τη διαδρομή που ακολουθείται. Το σύστημα επιτρέπει την απάντηση κλήσεων και τη χρήση του φωνητικού ελέγχου συσκευής smartphone για την πραγματοποίηση κλήσεων ή την επιλογή μουσικής από λίστα τραγουδιών.

vespa-primavera-s-640-2

Υπάρχουν τρεις ολοκαίνουργιοι χρωματισμοί στην ειδικά σχεδιασμένη χρωματική παλέτα της Vespa Primavera S: κόκκινο «Rosso Profondo», μπεζ «Beige Sahara» και μπλε «Blu Armonia».

vespa-primavera-s-640

Οι δύο νέες εκδόσεις της Vespa Primavera χρησιμοποιούν νέας γενιάς 4-χρονους κινητήρες υψηλών επιδόσεων και χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου στα 50, 125 και 150 κ.εκ. με απόδοση 3,3, 10,7 και 13 ίππους αντίστοιχα.

vespa-primavera-anniversario-50ο-640-7