Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρεις μοναδικές Ferrari στο Goodwood Festival of Speed

Ελλάδα 1:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρεις μοναδικές Ferrari στο Goodwood Festival of Speed

ΝΕΑ

Τρεις μοναδικές Ferrari στο Goodwood Festival of Speed

ΝΕΑ

Με τρία μοντέλα, τα οποία είναι one off (μοναδικά χειροποίητα κομμάτια) και εμφανίζονται για πρώτη φορά στο κοινό θα κάνει την εμφάνισή της η Ferrari, στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood που θα γίνει από τις 4-7 Ιουλίου.

Advertisement
Advertisement

 

Η εμφάνιση της Ferrari στο φετινό Goodwood Festival of Speed δεν θα είναι απλά εντυπωσιακή. Θα είναι πολύ εντυπωσιακή. Η Scuderia γνωστοποιεί στο Αγγλικό κοινό το τμήμα των κατά παραγγελία αυτοκινήτων της φέρνοντας στην εκδήλωση τις: Ferrari P80/C (μοντέλο για κίνηση σε πίστα) την SP3JC και την Ferrari Monza SP2.

Advertisement
Advertisement

Ferrari P80/C

Για την P80/C η έμπνευση ήταν τα αγωνιστικά της Ferrari από το παρελθόν, αλλά βασίζεται στο πλαίσιο της 488 GT3 (με μία μικρή επιμήκυνση). Το αυτοκίνητο δεν έχει άδεια κυκλοφορίας στον δρόμο και χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να δημιουργηθεί.

Advertisement

Η εικόνα της δεν θυμίζει άλλη Ferrari, με έντονους αεραγωγούς και αμάξωμα carbon fiber. Δεν πρόκειται όμως για ένα αυτοκίνητο track day αφού η P80/C είναι και λειτουργική με αεροδυναμικό αμάξωμα και επένδυση μπλε Αλκαντάρα στο εσωτερικό.

Advertisement

 Ferrari SP3JC F12 TdF

Βασισμένη στην F12tdf, η SP3JC, είναι ανοιχτή «one-off» και χρειάστηκαν δύο χρόνια για να γίνει πραγματικότητα, παρά τις ομοιότητες με τα άλλα μοντέλα έχει πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως: Ανοιχτό αμάξωμα αλλά εμπρός και πίσω μέρος. Αυτό που λείπει είναι ένα διάφανο κομμάτι για να φαίνεται ο κινητήρας V12 των 770 ίππων engine.

Advertisement

Ferrari Monza SP2

Η μία από τις δύο «speedster» Ferrari, που παρουσιάστηκαν πέρυσι είναι μέρος του project «Icona» μίας συλλογής αυτοκινήτων της Scuderia κατασκευασμένων σε περιορισμένα αντίτυπα. Όπως η SP3JC, έτσι και η Monza βασίζεται έχει το V12 μοτέρ και τα μηχανικά μέρη της 812 Superfast και είναι και αυτή ανοιχτή. Η τιμή της δεν είναι γνωστή αλλά η Ferrari λέει πως απευθύνετε σε: «Πιστούς πελάτες και συλλέκτες».

Αν βρεθείτε στο Chichester του δυτικού Sussex από τις 4-7 Ιουλίου θα τις δείτε από κοντά.