Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσες Ferrari και Lamborghini πωλούνται κάθε μήνα στην Ελλάδα;

Ελλάδα 13:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσες Ferrari και Lamborghini πωλούνται κάθε μήνα στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Πόσες Ferrari και Lamborghini πωλούνται κάθε μήνα στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Πάνω από 500 πανάκριβα super cars και λιμουζίνες διατέθηκαν στην ελληνική αγορά το πρώτο τετράμηνο εν μέσω κορωνοϊού και περιοριστικών μέτρων.

Advertisement
Advertisement

Εξαιρετικά είναι να αποτελέσματα των πωλήσεων στα supercars στην Ελλάδα καθώς όπως φαίνεται και στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στο πρώτο τετράμηνο διατέθηκαν κατά μέσο όρο 3 Ferrari, πάνω από 52 Porsche και σχεδόν μία Lamborghini το μήνα και πολλά άλλα ακριβά μοντέλα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Παράλληλα και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχουν παραγγελθεί άλλες 3 Lamborghini, 2 Bentley και 3 Audi e-Tron!

 

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Τρελές» πωλήσεις καινούριων ΙΧ στην Ελλάδα τον Απρίλιο!

 

Πολλά από τα supercars που έχουν πωληθεί στην Ελλάδα εμφανίζονται ως εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr αποτελούν εκθεσιακά μοντέλα με πινακίδες κυκλοφορίας με μηδενικά χιλιόμετρα ή έχουν διανύσει ελάχιστα χιλιόμετρα. Είναι τα γνωστά «πινακιδωμένα» μοντέλα στα οποία έπρεπε για φορολογικούς λόγους να εκδοθούν πινακίδες κυκλοφορίας και κατόπιν να εξαχθούν ως… μεταχειρισμένα.

Advertisement

Επίσης τον Μάιο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr μετά από 6 χρόνια πουλήθηκε και μία ολοκαινούρια Lamborghini Aventador στην Ελλάδα την οποία έχει ήδη αποκτήσει ο αγοραστής της…

Advertisement

H Lamborghini Aventador κινείται από έναν V12 κινητήρα χωρητικότητας 6.498 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 770 ίππους και παράγει 720 Nm ροπής. To αυτοκίνητο από στάση αγγίζει τα πρώτα 100 χιλιόμετρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Όσον αφορά στην τιμή της προσεγγίζει τις 700.000 ευρώ

Πέραν όμως της ολοκαίνουριας Lamborghini Aventador που παραδόθηκε τον Μάιο το προηγούμενο τετράμηνο επιπλέον 5 τυχεροί απέκτησαν τη δική τους Lamborghini χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες για το ποια μοντέλα αφορούν.

Advertisement

Εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα της Ferrari στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στο τετράμηνο διατέθηκαν 12 Ferrari με αποτέλεσμα ο μέσος όρος των μηνιαίων πωλήσεων να ανέρχεται σε 3 μοντέλα κάθε μήνα!

Όμως οι δύο McLaren που πουλήθηκαν στην ελληνική αγορά στο πρώτο τετράμηνο του 2021 κυριολεκτικά κοσμούν τον πίνακα των πωλήσεων στην κατηγορία των super cars της χώρας μας.

Εκτός των super cars όμως φαίνεται ότι 4 Έλληνες επιθυμούσαν να κυκλοφορούν με πραγματικές λιμουζίνες στη χώρα μας και για αυτό το λόγο όπως φαίνεται και στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ πουλήθηκαν 2 Bentley και 2 Rolls-Royce!

Πάντως η μάρκα με τις υψηλότερες στα σπορ αυτοκίνητα ήταν η Porsche καθώς στο τετράμηνο φαίνεται ότι πουλήθηκαν 210 μοντέλα σε Έλληνες καταναλωτές ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και η Telsa με 204 αυτοκίνητα.

Επίσης στο τετράμηνο διατέθηκαν επίσης 1  Alpine, 3 Aston Martin, 1 Lotus και 4 Maserati που συμπληρώνουν τις πωλήσεις ακριβών αυτοκινήτων. Βέβαια διατέθηκαν και αρκετές Mercedes-Benz και BMW αλλά στο σύνολο των πωλήσεων δεν διευκρινίζονται πόσα αφορούν σε εκδόσεις AMG και M αντίστοιχα…


Διαβάστε επίσης:
Ελλάδα: Μανία με τα Tesla…
Supercars: Έκρηξη πωλήσεων παρόμοια με την μεταπολεμική εποχή
Πόσα supercars πουλήθηκαν στην Ελλάδα; Ποια είναι αυτά
Ποια είναι τα best-seller supercars του πλανήτη;