Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Triathlon: Πρωτότυπο «3 σε 1» από τη Nio

Ελλάδα 6:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Triathlon: Πρωτότυπο «3 σε 1» από τη Nio

Mobility

Triathlon: Πρωτότυπο «3 σε 1» από τη Nio

Mobility

Το Triathlon είναι ένα πρωτότυπο από ανεξάρτητο σχεδιαστή που εργάζεται στη Nio, το οποίο συνδυάζει με πού καλαίσθητο τρόπο, ηλεκτρικό όχημα με τρεις προσωπικότητες.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιαστής Guillaume Mazerolle είναι ασκούμενος στο τμήμα εξωτερικού σχεδιασμού της Nio και όπως φαίνεται, έχει ενδιαφέρουσες ιδέες.

Συνδυάζοντας με τρόπο φαινομενικά απλό την κοινή βάση για να δημιουργήσει τρία διαφορετικού πεδίου οχήματα, ο Mazerolle προτείνει κάποια πολύ ενδιαφέροντας σχέδια. Σε αυτά βλέπουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο εμπνευσμένο από τη Formula 1, ένα εκτός δρόμου αγωνιστικό –με μορφή buggy για την κατηγορία Extreme E– και ακόμη ένα σκάφος θαλάσσης υψηλών επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Το Triathlon Concept βασίζεται σε ένα σύνθετο μονόκοκ πλαίσιο που στεγάζει μια κεντρικά τοποθετημένη καμπίνα. Όταν το μονοθέσιο βρίσκεται στη λειτουργία «Sprint» που προέρχεται από τη Formula 1 και τα Indy Car, θα έχει πολύπλοκα αεροδυναμικά μέρη που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ένα μεγάλο εμπρός και ένα πίσω φτερό, καλύμματα τροχών και έναν πολύπλοκο διαχύτη.

Αυτά τα αεροδυναμικά βοηθήματα θα μπορούν να αφαιρεθούν όταν ο οδηγός θα θέλει να κινηθεί εκτός δρόμου. Στη θέση τους έρχονται τεράστιοι τροχοί και ελαστικά παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούν τα αγωνιστικά οχήματα της Formula Offroad. Στο κιτ αυτό, περιλαμβάνονται επίσης και προστατευτικά για την προστασία του μονοκόμματου πλαισίου.

Advertisement

Η τρίτη και τελευταία διαμόρφωση είναι η «Aquatic Mode», στην οποία το κεντρικό τμήμα του Nio συνοδεύεται από ένα ζευγάρι πλωτήρες που του επιτρέπουν να κινείται με ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες στο νερό. Ο Mazerolle για το Triathlon Concept θέλει αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της ισχύος σε κάθε περίπτωση, κάτι που διευκολύνει στο σχεδιασμό ενός –πιθανού- πραγματικού πρωτοτύπου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Από τη Νορβηγία θα ξεκινήσει τη διάθεση των μοντέλων της Nio εκτός Κίνας
Συγκριτικό μεταξύ Tesla Model Y, NIO ES6 και BMW iX3 (+vid)
Lamborghini Huracan με στοιχεία από το Terzo Millennio Concept

 

Advertisement