Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τραμπ εναντίον Καλιφόρνια: Επίθεση σε όλα τα μέτωπα

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τραμπ εναντίον Καλιφόρνια: Επίθεση σε όλα τα μέτωπα

ΝΕΑ

Τραμπ εναντίον Καλιφόρνια: Επίθεση σε όλα τα μέτωπα

ΝΕΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει εκφράσει  κατά καιρούς την αντίθεσή του με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της Καλιφόρνια σχετικά με τις εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων, αλλά και τις πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων. Πλέον προχωρά σε άμεσες κινήσεις, εξοργίζοντας τους κατοίκους της μεγαλύτερης πολιτείας των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται δηλώσεις τριών οικείων προσώπων του αμερικανού Προέδρου, η πρόταση για αλλαγές του νομοθετικού πλάνου της Καλιφόρνια αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στην εβδομάδα. Αυτό αποτελεί εκ μέρους της Ουάσινγκτον μία μετωπική επίθεση κατά της προηγούμενης κυβέρνησης του Μπάρκα Ομπάμα, σχετικά με τη μείωση των εκπομπών αερίου και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η πρόταση είναι επίσης πιθανό να δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση. Η αναθεώρηση των προτεινόμενων κανονισμών θα σταματήσει επίσης τους ισχύοντες νόμους της συγκεκριμένης πολιτείας που αποσκοπούν στην αύξηση της αποδοτικότητας καυσίμων στην επόμενη δεκαετία. Αντ ‘αυτού, το σχέδιο του Τραμπ θα καλύψει τις ομοσπονδιακές απαιτήσεις για οικονομία καυσίμου στα επίπεδα του 2020, με όριο τουλάχιστον 35 μιλίων/γαλόνι (8 lt/100 km).

RTS6QPA-e1532369200300-chariatis-530

Πάνω σε αυτό να αναφέρουμε ότι η υπηρεσία Environmental Protection Agency (EPA) ανακοίνωσε πριν από λίγους μήνες την απόρριψη του σχεδίου που είχε καταθέσει η προγενέστερη ηγεσία του Λευκού Οίκου, η οποία υποχρέωνε τους κατασκευαστές οχημάτων της χώρας να μειώσουν με χρονικό ορίζοντα το 2025 τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων που παράγουν στο όριο των 54,5 μιλίων/γαλόνι (4,3lt/100 km).

Advertisement

Pollution-chariatis-640

Επίσης θα υπάρχει αντίδραση γιατί η πρόταση του αμερικανού Προέδρου, έρχεται ενάντια και στο νομοσχέδιο που ονομάζεται Clean Air Act (Δράση για Καθαρά Αυτοκίνητα) και προβλέπει ότι η πολιτεία δε θα δίνει έγκριση τύπου σε όποιο αυτοκίνητο δεν είναι μηδενικών εκπομπών ρύπων δηλαδή σε όποιο δεν είναι ηλεκτρικό ή υδρογονοκίνητο. Η απαγόρευση δε θα ισχύει για οχήματα που ζυγίζουν πάνω από 4,5 τόνους καθώς και σε αυτοκίνητα τα οποία απλά διασχίζουν την πολιτεία.

Advertisement