Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Nissan LEAF δίπλα στον…παππού του (+vid)

Ελλάδα 1:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Nissan LEAF δίπλα στον…παππού του (+vid)

ΝΕΑ

Το Nissan LEAF δίπλα στον…παππού του (+vid)

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δείχνουν το δρόμο για το αύριο της αυτοκίνησης όμως σίγουρα η ιδέα πίσω από αυτά υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες όπως μας δείχνει και το σχετικό video της Nissan.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση προβάλλεται σήμερα ως η πιο πιθανή λύση ώστε η αυτοκίνηση του μέλλοντος να αποκτήσει ένα φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ. Μάλιστα αν και ακόμα βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια όλα δείχνουν πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούν να υπηρετήσουν χωρίς υποχωρήσεις διαφορετικά είδη χαρακτήρα και φιλοσοφίας, είτε μιλάμε για καθημερινά χρηστικά αυτοκίνητα, είτε για sports cars με έμφαση στις επιδόσεις.

2018-Nissan-Leaf-and-Tama-electric-car-harpi530

Το Nissan LEAF ήταν από τα πρώτα που έδειξαν πως η ηλεκτροκίνηση μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες ενός καθημερινού, οικογενειακού αυτοκινήτου. Ωστόσο δεν είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Nissan, καθώς η εταιρία είχε πειραματιστεί και είχε εξερευνήσει τη δυναμική της αυτοκίνησης πολλές δεκαετίες πιο πριν. Πρόσφατα λοιπόν δημιούργησε ένα video στο οποίο το σημερινό LEAF συναντά τον προγονό του, το ηλεκτρικό φορτηγάκι Tama. Πρόκειται για ένα μοντέλο που κατασκευάστηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από την εταιρία Prince Motors που μετέπειτα εξελίχθηκε στη Nissan. Ο στόχος ήταν να βρεθεί μια απάντηση στις μεταφορικές ανάγκες μέσα σε ένα περιβάλλον με έντονη έλλειψη καυσίμων, όπως ήταν αυτό της Ιαπωνίας μετά τον πόλεμο. Το Tama χρησιμοποιούσε ένα κινητήρα 4,5 ίππων που τροφοδοτούνταν από μια μπαταρία 40Volt και μπορούσε να φθάσει τα 35 km/h ενώ είχε αυτονομία 65 χιλιομέτρων. Τιμές άκρως εντυπωσιακές αν σκεφθούμε πως μιλάμε για το 1947!

Advertisement
Advertisement