Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Lada Niva θα είναι και πάλι ένα σκληροτράχηλο 4X4

Ελλάδα 20:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Lada Niva θα είναι και πάλι ένα σκληροτράχηλο 4X4

ΝΕΑ

Το νέο Lada Niva θα είναι και πάλι ένα σκληροτράχηλο 4X4

ΝΕΑ

Μπορεί το νέο Lada Niva να αναμένεται στην αγορά μέσα στην επόμενη τριετία, όμως ήδη νέες πληροφορίες μέσα από τη ρώσικη φίρμα μας αποκαλύπτουν ότι θα διατηρήσει σχεδόν στο ακέραιο τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με την πιο νέα πληροφόρηση που μας έρχεται από τη Ρωσία, το νέο Lada Niva (ή 4X4 όπως ονομάζεται στη χώρα) θα έχει ένα 5πορτο αμάξωμα με συνολικό μήκος 4,2 μέτρων.

Όμως, για να μπορεί να προσφέρει στον ιδιοκτήτη του όσο το δυνατόν καλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες, το αμάξωμα του νέου Niva θα έχει μικρούς εμπρός και πίσω προβόλους, ώστε σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος να επιτύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες γωνίες προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας.

Advertisement
Advertisement

Υπό αυτό το πρίσμα μάλιστα, το κιβώτιο του νέου Lada Niva θα έχει και «κοντά», ενώ οι τροχοί θα φέρουν ελαστικά με υψηλό προφίλ. Φυσικά, όλα αυτά θα συνοδεύονται με μοντέρνα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας, αλλά και με τετρακίνηση (στάνταρ), που πιθανότατα για πρώτη φορά θα είναι αυτόματη και όχι με τρία διαφορικά (δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα).

Από εκεί και πέρα, όπως έχουμε ξαναγράψει το νέο Niva θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο Lada 4X4 Vision του περσινού Σαλονιού Αυτοκινήτου της Μόσχας, έχοντας μια αρκετά μοντέρνα εμφάνιση. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό κάτι για τους κινητήρες του, με τη Lada πιθανότατα να επιλέγει κάποια από τα ατμοσφαιρικά σύνολα 1.6 και 1.8 lt. που διαθέτει στην πιο πρόσφατη γκάμα της.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τώρα στο εάν το νέο Niva θα το δούμε και στην Ευρώπη, με βάση τις πιο πρόσφατες εξελίξεις το πιθανότερο είναι ότι δεν θα διατεθεί στις χώρες της Ε.Ε. Ωστόσο, δεν αποκλείεται όταν το νέο ρώσικο μοντέλο λανσαριστεί, τα πράγματα να έχουν αλλάξει και να το δούμε τελικά στις αγορές μας.