Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το πρόστιμο αν διψάσεις στο αυτοκίνητο;

Ελλάδα 10:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο είναι το πρόστιμο αν διψάσεις στο αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το πρόστιμο αν διψάσεις στο αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι ένα μακροσκελές κείμενο, ένας μπούσουλας για την σωστή και ασφαλή κυκλοφορία όλων των οχημάτων που κινούνται στον δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Και περιλαμβάνει εκατοντάδες κανονιστικές διατάξεις αλλά και ποινές για όσους δεν τις εφαρμόζουν.

 

Η ανάγνωσή του είναι εξαιρετικά επιμορφωτική. Και αποκαλύπτει και μερικές διατάξεις που για πολλούς είναι άγνωστες. Όπως για παράδειγμα το ότι να πίνεις νερό στο αυτοκίνητο την ώρα που οδηγείς είναι δυνατόν να επισύρει κάποια αρκετά σοβαρή ποινή.

Advertisement
Advertisement

Στο άρθρο 13 του ΚΟΚ αναφέρεται ότι ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να έχει πάντα τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Και αυτό συνεπάγεται ότι τα χέρια του θα έχουν μονίμως την πλήρη ελευθερία ώστε να αναλάβουν τον έλεγχο του οχήματος ώστε να κινείται με ασφάλεια στον δρόμο.

Το άρθρο αυτό δεν αναφέρεται ρητά στην κατανάλωση νερού μέσα στο αυτοκίνητο. Όμως είναι στην διακριτική ευχέρεια του αστυνομικού της τροχαίας να διαπιστώσει ότι η χρήση του μπουκαλιού μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες επικίνδυνης οδήγησης.

Στην περίπτωση αυτή το πρόστιμο είναι 100 ευρώ και συνοδεύεται από αφαίρεση της άδειας για 30 ημέρες.

Advertisement

Ακούγεται κάπως υπερβολικό και ακραίο. Όμως σκεφτείτε πόσες φορές χρειάστηκε να ανοίξετε ένα μπουκάλι νερό, να ξεβιδώσετε το καπάκι, να πιείτε νερό και μετά να ψάχνετε και το χαμένο καπάκι κάπου ανάμεσα στα καθίσματα.

Όλη αυτή την ώρα η προσοχή σας έχει αποσπαστεί από την οδήγηση και υπάρχει εν δυνάμει ο κίνδυνος κάποιου ατυχήματος. Μιλάμε για ακραία περίπτωση αλλά υπαρκτή.

Advertisement

Και έπεται και συνέχεια με καφέδες, τυρόπιτες, κουλούρια και λοιπές αντικοινωνικές καταστάσεις...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πολλές οι παραβάσεις από τους Έλληνες οδηγούς
Για υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ οι 3 στις 10 παραβάσεις!
Πάνω από 20.000 παραβάσεις βεβαιώνει η Τροχαία κάθε εβδομάδα!