Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Τι γίνεται στα αεροδρόμια των ΗΠΑ;

Ελλάδα 7:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι γίνεται στα αεροδρόμια των ΗΠΑ;

Men + Speed

Τι γίνεται στα αεροδρόμια των ΗΠΑ;

Men + Speed

Τις προηγούμενες ημέρες βρεθήκαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο πλαίσιο αρχικά του Michelin Pilot Experience με το νέο ελαστικό Pilot Sport 4 S (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ) και στη συνέχεια ενός οδοιπορικού σε δύο πολιτείες, εικόνες από το οποίο μοιραζόμαστε μαζί σας μέσω των social media του newsauto. Είδαμε και ακούσαμε λοιπόν από πρώτο χέρι όλα όσα συμβαίνουν εκεί με το νέο νόμο του Donald Trump.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (ps@newsauto.gr)

Ξεκινάμε από τα βασικά. Η πολιτείες της Καλιφόρνια και της Νεβάδα, δεν ήταν από τα ισχυρά χαρτιά για το νέο πλανητάρχη και δεν εκπλαγήκαμε όταν σε κάθε συζήτηση με ντόπιους, κοινός παρανομαστής ήταν πως πίστευαν πως τους κοροϊδεύαμε για τον νέο τους Πρόεδρο. Δεν είχαν και άδικο άλλωστε.

Μία λοιπόν από τις πρώτες κινήσεις του, αφορούσε στην πράσινη κάρτα ανθρώπων προερχόμενων από μουσουλμανικές χώρες. Το αντίκτυπο της οποίας είδαμε την ημέρα επιστροφής μας από το Λος Άντζελες. Αρχικά, τα κανάλια είχαν από νωρίς το πρωί συζητήσεις και video που αφορούσαν αυτή την πρωτοβουλία και τις συνέπειες της.

Advertisement
Advertisement

Πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο, συναντήσαμε απίστευτη κίνηση στο επίπεδο των αναχωρήσεων του αεροδρομίου LAX. Κι αυτό διότι έξω από την είσοδο που βρίσκονται τα γκισέ των πιο δημοφιλών ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών, είχαν παρκάρει πολλά βαν τηλεοπτικών σταθμών, έτοιμα να μεταφέρουν εικόνες σε εκατομμύρια σπίτια.

Τι εικόνες; Μη πάει το μυαλό σας σε… διαμαρτυρίες όπως τις συνηθίσουμε στα μέρη μας, που συνήθως καταλήγουν σε εντάσεις και πανικό. Ένας μικρός αριθμός ανθρώπων, διαμαρτυρόταν με πλακάτ και χαρτόνια που περιελάμβαναν μηνύματα αγανάκτησης για το νέο νόμο του Trump.

us-airports-protests-trump-c640tall

Advertisement

Τα κανάλια ήταν εκεί αναζητώντας δηλώσεις και ωραία πλάνα αλλά δεν είχαμε επεμβάσεις των αστυνομικών αρχών  – οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν χωρίς προβλήματα στη διαμαρτυρία τους.

Παρά την αστυνομική παρουσία, ακόμα και μελών της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας, πέραν την καθυστέρησης στο να προσεγγίσουμε το σημείο αποβίβασής μας από το όχημα που μας μετέφερε στο αεροδρόμιο, δεν συναντήσαμε άλλα προβλήματα.

Advertisement

Μπήκαμε χωρίς καθυστέρηση στο χώρο του αεροδρομίου, πραγματοποιήσαμε χωρίς καθυστέρηση ή προβλήματα τις υπόλοιπες διαδικασίες και σύντομα βρισκόμασταν εν πτήσει. Δεδομένου πως οι αντιδράσεις συνεχίζονται και θα συνεχίζονται για καιρό, ας ελπίσουμε οι διαμαρτυρίες να παραμείνουν ειρηνικές. Όπως αυτές που βιώσαμε εμείς.