Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Next.e.GO: Τελικά θα φτιάξει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα;

Ελλάδα 10:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Next.e.GO: Τελικά θα φτιάξει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Next.e.GO: Τελικά θα φτιάξει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Μεγάλες αλλαγές για την Next.e.GO Mobile SE, την εταιρεία που λάνσαρε το e.Go, το μικρό ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο απασχόλησε και τη χώρα μας πέρυσι τον Σεπτέμβριο…

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η  Next.e.GO Mobile SE, η οποία ως πρόσφατα προσδιορίζονταν ως ανεξάρτητη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, πλέον θα αποτελεί τμήμα Εταιρείας Εξαγορών Ειδικού Σκοπού.

Διαβάστε εδω: Η Τουρκία πουλάει 3,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα, θα γίνει μια εμπορική εταιρεία έπειτα από την ανακοίνωση συνεργασίας με την Athena Consumer Acquisition Corporation, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα εξέλιξης και κατασκευής μη επανδρωμένων μικρών αεροσκαφών και τηλεχειριζόμενων οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, τα στελέχη της δεύτερης εκτίμησαν την αξία της γερμανικής εταιρείας στα 913 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 888 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα ισοτιμία), ενώ θα αναλάβουν και την αποπληρωμή των χρεών της.

Η Next.e.GO Mobile SE ιδρύθηκε το 2015 και έναν χρόνο αργότερα δημιούργησε το e.GO, ένα μικρών διαστάσεων αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα. Πριν από λίγο καιρό παρουσίασε και το πρωτότυπο e.Wave X, το οποίο θεωρείται η crossover εκδοχή του μοντέλου και αναμένεται να μπει σε διαδικασία παραγωγής το 2023.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι πέρυσι τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας είχαν αποφασίσει να συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως και έπραξαν. Μάλιστα, τότε είχαν απασχολήσει εντονότερα την καθ’ ημάς επικαιρότητα με το ενδεχόμενο να δημιουργούσαν στη χώρα μας μια μονάδα κατασκευής του e.Go.

Advertisement

Με τη βοήθεια από την Athena Consumer Acquisition Corp, τα ανώτατα στελέχη της Next.e.GO Mobile SE θεωρούν ότι θα καταφέρουν να επιτύχουν τους εμπορικούς στόχους τους. Πλέον, επικεντρώνονται στην ανάπτυξη των πωλήσεων του e.Go όσο και του επερχόμενου e.Wave X.

Σε ό,τι αφορά στο project που έχει ανακοινωθεί για τη χώρα μας για την κατασκευή μονάδας παραγωγής, ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει, παρά μόνο χρονικά, αφού λόγω των παραπάνω πήρε παράταση τουλάχιστον για έναν χρόνο…

Όπως ανακοινώθηκε, το e.Wave X θα έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 240 χλμ. εντός πόλης και η τιμή του στη Γερμανία θα ξεκινά από 24.990 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται η κρατική επιχορήγηση για την απόκτηση καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Τουρκία πουλάει 3,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην ΕΕ.

Η Next.e.Go πάει και Βρετανία…
Next.e.Go: Συνεργασία με Neymar! Τί γίνεται με το εργοστάσιο στην Ελλάδα;
Ξεκινούν οι προπαραγγελίες για το Next e.Go Life – Πότε θα γίνουν οι παραδόσεις