Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla Model Y για το 2019

Ελλάδα 6:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla Model Y για το 2019

ΝΕΑ

Tesla Model Y για το 2019

ΝΕΑ

Μια πρώτη εικόνα του αυτοκινήτου με το οποίο θα κάνει την είσοδό της στην κατηγορία των μικρών crossover, έδωσε στη δημοσιότητα η Tesla. Το Model Y όπως είναι η ονομασία του μοντέλου, είναι όπως όλα τα Tesla ηλεκτρικό και θα το δούμε στην τελική του μορφή το 2019.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Η εικόνα μπορεί να είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας αλλά δεν απέχει πολύ από αυτό που περιμένουμε να δούμε στην πραγματικότητα. Το Model Y  έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα μοντέλα της Tesla να ξεχωρίζουν, συνδυάζοντας την λειτουργικότητα με την ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο πράγμα που μπορεί να παρατηρήσει κανείς, είναι ύπαρξη πλευρικών καθρεπτών στο πρωτότυπο, καθώς μάλλον η σκέψη για αντικατάστασή τους με κάμερες, δεν θα προχωρήσει- τουλάχιστον όχι σε αυτό το μοντέλο. Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες είναι λίγες, με πιο «εντυπωσιακή» αυτή του ιδρυτή της εταιρείας, Elon Musk, ο οποίος έχει δηλώσει πως το Model Y «θα κατασκευάζεται με ένα τρόπο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν για την παραγωγή αυτοκινήτου».

Προφανώς, για το Model Y, ενδεχομένως θα υπάρχουν μεν κοινά μέρη με το Model 3 αλλά θα υπάρξει ξεχωριστή γραμμή παραγωγής. Ο Musk προβλέπει πως το Model Y θα ξεπεράσει σε πωλήσεις το Model 3 και αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2019. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Model Y θα έχει την ίδια περίπου τιμή εκκίνησης με το Model 3, δηλαδή κοντά στα 35.000 δολάρια.