Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος στις εκδόσεις “R” της Jaguar

Ελλάδα 17:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος στις εκδόσεις “R” της Jaguar

ΝΕΑ

Τέλος στις εκδόσεις “R” της Jaguar

ΝΕΑ

Τα μοντέλα απόδοσης της Jaguar με τον κωδικό «R» θα μπορούσαν σύντομα να καταργηθούν. Ο διευθυντής σχεδιασμού της Jaguar SVO, Wayne Burgess, δήλωσε ότι οι επιδόσεις των μοντέλων R και SVR ανταγωνίζονται μεταξύ τους και οι ομοιότητες μεταξύ των δύο θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση στους εν δυνάμει πελάτες.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

«Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, η Jaguar είναι μια αρκετά μικρή μάρκα και πιθανώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αρκετός χώρος σε κάθε μοντέλο να έχει από μια έκδοση R αλλά και μια SVR», δήλωσε ο Wayne Burgess, διευθυντής σχεδίασης της Jaguar SVO. «Ανακαλύψαμε πως η F-Type R και η F-Type SVR ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Η αλήθεια είναι ότι η F-Type R είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο και από μια οπτική, η έκδοση SVR έχει έναν δύσκολο αντίπαλο αφού η R βρίσκεται στην πρώτη γραμμή».

Jaguar-f-pace-svr-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Επί του παρόντος, η Jaguar προσφέρει εκδόσεις S, R και SVR τα οποία υποδηλώνουν μοντέλα σπορ υψηλής απόδοσης στη γκάμα της. Η εξάλειψη της έκδοσης «R» θα επιτρέψει στο εμπορικό σήμα SVR να καταλάβει το χώρο με το απαραίτητο σπορ φωτοστέφανο. Η αλλαγή στην εξάλειψη των μοντέλων R είναι εμφανής στο νέο SUV την F-Pace, η οποία προσφέρεται μόνο στις εκδόσεις S και SVR. Η SVR F-Pace αξιοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα V8 5,2 λίτρων.

«Θα προτιμούσαμε να έχουμε ως σπορ ορόσημο τη σειρά SVR χωρίς κάποιο R μοντέλο – αυτός είναι καλύτερος τρόπος να κάνουμε πράγματα», πρόσθεσε ο Burgess. Μόνο έτσι το λογότυπο θα λάμψει πραγματικά. Μπορείτε να δείτε το δίλημμα που έχουμε στο παράδειγμα της F-Pace». Η Jaguar δεν έδωσε πάντως καμία ένδειξη ότι τα μοντέλα R μπορεί να εξαφανιστούν από τη σειρά της. Ωστόσο, δεδομένου ότι η F-Pace δεν έχει τέτοιο μοντέλο, το τέλος των Jaguar R θα μπορούσε να είναι πιο κοντά από ότι συνειδητοποιούν οι άνθρωποι της φίρμας.

Jaguar-f-pace-svr-tsiro-640