Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα συγκινητικά λόγια του John Elkann για τον Marchionne

Ελλάδα 15:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα συγκινητικά λόγια του John Elkann για τον Marchionne

ΝΕΑ

Τα συγκινητικά λόγια του John Elkann για τον Marchionne

ΝΕΑ

Αν η ξαφνική είδηση της αλλαγής σκυτάλης στο FCA Group και τη Ferrari λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας του Sergio Marchionne σόκαρε τον κόσμο της αυτοκίνησης, η παρακάτω ανακοίνωση προκαλεί ρίγος συγκίνησης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Είναι τα λόγια του John Elkann, του προέδρου του ομίλου και διαδόχου της αυτοκρατορίας του Gianni Agnelli, που αναφέρθηκε στον Ιταλοκαναδό μάνατζερ. Με ύφος που προδίδει απαισιοδοξία για την πορεία της υγείας του. Αναλυτικά αυτή ανέφερε…

«Είμαι βαθιά λυπημένος μαθαίνοντας την κατάσταση της υγείας του Sergio. Είναι μία κατάσταση που ήταν αδιανόητη μέχρι πριν μερικές ώρες, που μας γεμίζει με συναισθήματα αδικίας. Οι σκέψεις μου είναι με τον Sergio και την οικογένειά του.
Αυτό που ξεχώρισα σε εκείνον από την πρώτη στιγμή, όταν συζητήσαμε το ενδεχόμενο να έρθει να εργαστεί στον όμιλο, ακόμα περισσότερο από τις ικανότητές του στο management και την ασυνήθιστη ευφυΐα, ήταν οι ηθικές αρχές του, η γενναιοδωρία του και ο τρόπος με τον οποίο κατανοούσε τους ανθρώπους.
Τα τελευταία 14 χρόνια έχουμε ζήσει μαζί επιτυχίες και δυσκολίες, εσωτερικές και εξωτερικής κρίσης αλλά και ξεχωριστές ανεπανάληπτες στιγμές, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.
Για πολλούς, ο Sergio ήταν ένας φωτισμένος ηγέτης, ένα σημείο αναφοράς χωρίς όμοιό του. Για μένα ήταν πάντα κάποιος με τον οποίο μοιραζόμουν τις σκέψεις μου, τον οποίο εμπιστευόμουν, που θεωρούσα μέντορα αλλά πάνω απ’ όλα, αληθινό φίλο.
Μας έμαθε να σκεφτόμαστε διαφορετικά και να έχουμε το κουράγιο να φέρουμε την αλλαγή, συχνά με αντισυμβατικούς τρόπους, ενεργώντας πάντα με υπευθυνότητα προς τις εταιρείες και τους ανθρώπους τους.
Μας έμαθε πως η μοναδική ερώτηση που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας στο τέλος της ημέρας, είναι αν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι προς το καλύτερο, αν μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.
Ο Sergio έκανε πάντα τη διαφορά, όπου κι αν τον οδηγούσε η δουλειά και στη ζωή πολλών ανθρώπων.
Σήμερα αυτά η αλλαγή είναι ορατή στην κουλτούρα όλων των εταιρειών των οποίων ηγήθηκε, μία κουλτούρα που αποτελεί πια αναπόσπαστο κομμάτι κάθε μίας εξ αυτών.
Τα πλάνα διαδοχής που ανακοινώσαμε, αν και επίπονα σε προσωπικό επίπεδο, σημαίνουν πως θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία αλλά και διατήρηση των μοναδικών αρχών που έχουν οι εταιρείες μας.
Ήταν προνόμιο για εμένα να έχω τον Sergio στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια.
Θα ήθελα να ζητήσω από όλους την κατανόησή τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και να σεβαστούν τον Sergio και την οικογένειά του».

Advertisement
Advertisement

marchionne-elkann640