Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tα ¾ των SUVs κυκλοφορούν σε αστικά κέντρα

Ελλάδα 20:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tα ¾ των SUVs κυκλοφορούν σε αστικά κέντρα

ΝΕΑ

Tα ¾ των SUVs κυκλοφορούν σε αστικά κέντρα

ΝΕΑ

Υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος που οι κατασκευαστές εξακολουθούν και κατασκευάζουν νέα SUV: Ο κόσμος τα λατρεύει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αγοράζουν SUV ως επί το πλείστον άνθρωποι που δεν τα χρειάζονται.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, τα SUV είναι η πιο εύλογη επιλογή για την πλειονότητα των νέων αγοραστών αυτοκινήτων για πολλούς λόγους.

Είτε πρόκειται για την ευκολία εισόδου/ εξόδου από το όχημα, είτε τη θέση οδήγησης και την αίσθηση ασφάλειας που δίνει η επιπλέον απόσταση από το έδαφος, δεν είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε γιατί είναι τόσο δημοφιλής επιλογή αυτή ενός SUV έναντι κάποιου συμβατικού επιβατικού. Ωστόσο, με τον αριθμό των οχημάτων που γεμίζουν δρόμους σε όλο τον κόσμο να αυξάνεται σταθερά, το να έχουν SUV οι περισσότεροι ενώ ζουν σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, μπορεί να μην είναι τέτοια πρακτική ιδέα.

Advertisement
Advertisement

Το BBC παραθέτει την έρευνα του Steve Gooding από το Ινστιτούτο RAC που λέει: «Είναι σωστό να αναρωτιούνται πριν την αγορά οι οδηγοί που μένουν στην πόλη ή στα κοντινά προς το κέντρο προάστια, εάν χρειάζονται ένα αυτοκίνητο ικανό να περνάει πάνω από ποτάμια, να κινείται σε χωράφια μακριά από ασφαλτοστρωμένους δρόμους και σε απότομους λόφους για να φτάσει ο οδηγός στη δουλειά του». Η αλήθεια είναι ότι, τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες SUV διαμένουν σε αστικές περιοχές. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το New Weather Institute επισημαίνει ότι τα τρία τέταρτα όλων των SUV που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι καταχωρημένα σε πολίτες που ζουν σε κωμοπόλεις ή μεγάλες πόλεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
Δύο ελληνικές εταιρείες μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα
Formula E: Ο Vandoorne πανηγύρισε στο δεύτερο e-Prix της Ρώμης
Μήπως δεν είμαστε έτοιμοι για την επικράτηση των ηλεκτρικών;