Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σύστημα βιντεοσκόπησης από τη Volvo

Ελλάδα 17:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σύστημα βιντεοσκόπησης από τη Volvo

ΝΕΑ

Σύστημα βιντεοσκόπησης από τη Volvo

ΝΕΑ

Η Volvo ανακοίνωσε ότι εντός του 2019, θα τοποθετεί, κατόπιν παραγγελίας, κάμερες που θα βρίσκονται τοποθετημένες στην καμπίνα, με σκοπό την παρακολούθηση του οδηγού, θέλοντας να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα επίπεδα ασφάλειας.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Με τον παραπάνω τρόπο η σουηδική φίρμα εστιάζει για ακόμη μία φορά στην ασφάλεια των επιβατών. Όπως τόνισε ο υπεύθυνος ψηφιακών μέσων και τεχνολογίας, Atif Rafiq, οι συγκεκριμένες κάμερες είναι σε θέση να μετρήσουν τα επίπεδα γλυκόζης του οδηγού μέσα από τις κόρες των ματιών και σε περίπτωση διάγνωσης κάποιου προβλήματος υγείας, το σύστημα να ειδοποιήσει κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή το κοντινότερο νοσοκομείο. Όλα τα παραπάνω, σε περίπτωση που δεν μπορεί να καλέσει ο ίδιος ο οδηγός.

drive-me-volvo-a-pllar-camera-chariatis-530

Εν ολίγοις, η Volvo σκοπεύει να λειτουργήσει την κάμερα ως ένα είδος συστήματος ασφαλείας, παρακολουθώντας τη συμπεριφορά του οδηγού. Με βάση αυτό που καταγράφει η κάμερα, το αυτοκίνητο μπορεί στη συνέχεια, εάν διαθέτει φυσικά τις ανάλογες λειτουργίες, να μπει σε «ασφαλή μετακίνηση». Η Volvo έχει χρησιμοποιήσει αντίστοιχες κάμερες και στο πρόγραμμα Drive Me για την ανάπτυξη και τη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων. Επιπλέον, οι κάμερες μπορούν να αναγνωρίσουν, μέσω της αναγνώρισης προσώπου, το άτομο που κάθεται στην θέση του οδηγού και να προσαρμόσουν το όχημα αναλόγως (θερμοκρασία εσωτερικού, θέση οδήγησης και εσωτερικού καθρέπτη), ενώ παράλληλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για βιντεοκλήσεις.

Advertisement