Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Subaru XV Hybrid με τεχνολογία Toyota

Ελλάδα 9:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Subaru XV Hybrid με τεχνολογία Toyota

ΝΕΑ

To Subaru XV Hybrid με τεχνολογία Toyota

ΝΕΑ

H Subaru ανακοίνωσε το πρώτο της plug-in hybrid μοντέλο της, το οποίο θα βασίζεται στο γνωστό μας XV, που στην αμερικάνικη αγορά φέρει τον κωδικό Crosstrek. Το σημαντικότερο στοιχείο του ιαπωνικού crossover είναι το γεγονός ότι θα μοιράζεται το υβριδικό σύστημα κίνησης από την Toyota.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με το μοντέλο παραγωγής που εφοδιάζεται με έναν boxer κινητήρα 2,0 λίτρων και 156 ίππων που συνδυάζεται με το κιβώτιο Lineatronic CVT, η PHEV έκδοση του XV ή Crosstrek, θα εφοδιάζεται πιθανότατα με ένα νέο σύστημα μετάδοσης, όμοιο με αυτό του Toyota Prius Prime. Επίσης θα συνδυάζεται με μια μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 8,8 kWh, που επιτρέπει στο υβριδικό σύστημα να λειτουργεί ως καθαρά ηλεκτρικό σε περισσότερες καταστάσεις, βελτιώνοντας έτσι την κατανάλωση του, καθώς και την αυτονομία του, η οποία σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη λειτουργία (e-range) δηλώνεται στα 40 km.

2019-subaru-crosstrek-hybrid-confirmed-with-toyota-s-plug-in-hybrid-technology_29-chariatis-530

Ο οδηγός του Subaru XV Hybrid θα έχει στη διάθεσή του δύο επιλογές λειτουργίας, την Hybrid και την Electric. Στην πρώτη θα χρησιμοποιούνται παράλληλα ο κινητήρας εσωτερικής καύσης και ο ηλεκτροκινητήρας, ενώ η δεύτερη θα ενδείκνυται αποκλειστικά για κίνηση μέσα στα αστικά κέντρα.

Advertisement

2019-subaru-crosstrek-hybrid-confirmed-with-toyota-s-plug-in-hybrid-technology_11-chariatis-640