NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Subaru: Ένα επετειακό Outback

Η Subaru θέλοντας να τιμήσει τα 60 χρόνια ιστορίας της, παρουσίασε, αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας, μία ειδική έκδοση του Outback, η οποία συνοδεύεται από τον κωδικό «X-Break».

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Εξωτερικά το επετειακό μοντέλο διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εκδόσεις, χάρη στην τοποθέτηση της ανασχεδιασμένης εμπρός γρίλιας και των πλαστικών προστατευτικών για τους εξωτερικούς καθρέπτες, αμφότερα βαμμένα σε μαύρο χρώμα. Επίσης οι 18 ιντσών μαύρες ζάντες αλουμινίου και οι μπάρες οροφής συμπληρώνουν το εικαστικό του ιαπωνικού μοντέλου.

Στην καμπίνα οι αλλαγές εντοπίζονται στην τοποθέτηση νέων επενδύσεων από συνθετικό δέρμα και των εξωτερικών ραφών, σε πράσινο και κίτρινο χρώμα, που υπάρχουν στο θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα. Ο οδηγός του Subaru Outback «Χ-Break» έχει στη διάθεσή του το εξελιγμένο σύστημα υποβοήθησης EyeSight, το οποίο περιλαμβάνει προσαρμοζόμενο Cruise Control, προειδοποίηση μετακίνησης εντός της λωρίδας, προειδοποίηση εκκίνησης προπορευόμενου οχήματος, διαχείριση γκαζιού πριν από τη σύγκρουση, σύστημα πέδησης πριν από τη σύγκρουση και υποβοήθηση πέδησης. Κάτω από το καπό υπάρχει ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός boxer κινητήρας των 2,5 λίτρων, που αποδίδει 175 ίππους και 24,0 kgm ροπής, ενώ συνδυάζεται με την παραδοσιακή συμμετρική τετρακίνηση της εταιρείας (Symmetrical AWD) και το αυτόματο κιβώτιο Lineartronic CVT.