Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην πρώτη θέση των πωλήσεων το Nissan Leaf

Ελλάδα 4:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην πρώτη θέση των πωλήσεων το Nissan Leaf

ΝΕΑ

Στην πρώτη θέση των πωλήσεων το Nissan Leaf

ΝΕΑ

Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Nissan, Leaf για ακόμη μία φορά κατορθώνει να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας των υβριδικών, όντας το πρώτο τόσο στη Νορβηγία, όσο και στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς.

Advertisement
Advertisement

 

Η Νορβηγία αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση αγοράς και σίγουρα σημείο αναφοράς για οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, καθώς το Nissan Leaf βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων (για το 2018), όχι μόνο σε ότι αφορά τα υβριδικά ή ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά για το σύνολο της αγοράς. Συνολικά, το προηγούμενο έτος πουλήθηκαν 12.303 Nissan Leaf, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα το πώς βιώνουν οι κάτοικοι της σκανδιναβικής χώρας την βιώσιμη κινητικότητα. Επίσης, το ιαπωνικό μοντέλο παραμένει το πιο καλοπουλημένο μοντέλο και στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς με 40.699 μοντέλα, πάντα μιλώντας για το 2018 στην κατηγορία των υβριδικών.

Advertisement
Advertisement

Για να διατηρήσει το ενδιαφέρον των αγοραστών, η Nissan προέβη σε αναβαθμίσεις του Leaf, με σημαντικότερη αυτή της προσθήκης της έκδοσης Leaf 3.ZERO e+, η οποία διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία 62 kWh, γεγονός που χαρίζει αυξημένη αυτονομία που βάση των μετρήσεων WLTP φτάνει πλέον τα 384 km, ενώ βελτιωμένες παρουσιάζονται και οι επιταχύνσεις.

Advertisement

Το Leaf προσφέρει επίσης στον οδηγό του τις τελευταίες τεχνολογίες σε ότι αφορά τη συνδεσιμότητα, ενημέρωση και ασφάλεια, όπως το e-Pedal, ProPILOT και ProPILOT Park. Σε ότι αφορά το πρώτο, επιτρέπει την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και την πλήρη στάση με την απλή αύξηση ή μείωση της πίεσης που ασκείται στο γκάζι. Με το ProPILOT, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την επιθυμητή ταχύτητα και απόσταση από το εμπρός όχημα, ενώ διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας.Το ProPILOT Park είναι αυτόματη στάθμευση χωρίς τη βοήθεια από πλευράς οδηγού, που λειτουργεί τόσο σε παράλληλο όσο και σε κάθετο χώρο στάθμευσης.