Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απο Δευτέρα στη… σέντρα χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ!

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απο Δευτέρα στη… σέντρα χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ!

ΝΕΑ

Απο Δευτέρα στη… σέντρα χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ!

ΝΕΑ

Χιλιάδες φορολογούμενοι καλούνται από την ΑΑΔΕ να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά εξαίρεσης καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα χρεωθούν τα διπλάσια ποσά.

Advertisement
Advertisement

Η παραγραφή φορολογικών υποχρεώσεων πέραν της πενταετίας ενεργοποίησε τους κρατικούς μηχανισμούς για την είσπραξη εσόδων και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έσπευσε να ολοκληρώσει τους ελέγχους ώστε να μη διαφύγει φορολογητέα ύλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ θα αποστείλει εκ’ νέου σε εκατοντάδες χιλιάδες  ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ειδοποίηση ότι δεν έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017 και θα τους καλεί να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τους λόγους εξαίρεσής τους.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ερχονται πρόστιμα για ασφάλειες, Τέλη και ΚΤΕΟ…

 

Με νέα online επιστολή που έρχεται, θα τους δίνεται η δυνατότητα, μέσω του myCAR, να δηλώσουν τον λόγο, για τον οποίο ενδεχομένως δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής Τελών Κυκλοφορίας για το 2016, επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Advertisement

Αν δεν υποβάλουν εμπρόθεσμα την παραπάνω δήλωση ή τα δικαιολογητικά δεν αποδεικνύουν την έλλειψη υποχρέωσης καταβολής Tελών Κυκλοφορίας για το 2016, τότε θα πρέπει να πληρώνουν τα διπλάσια Τέλη Κυκλοφορίας, όπως ορίζει ο νόμος.

Μετά την προθεσμία που θα υπάρχει, η υποβολή δήλωσης μη οφειλής Τελών Κυκλοφορίας και η κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών θα είναι εφικτή μόνο στη ΔΟΥ. Προσοχή, όμως καθώς η εκπρόθεσμη κατάθεση στις κατά τόπους Εφορίες δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα βεβαιωθούν τα διπλάσια Τέλη Κυκλοφορίας. Εφόσον από τα δικαιολογητικά προκύψει έλλειψη υποχρέωσης καταβολής Τελών Κυκλοφορίας, τα βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται.

Advertisement

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ οι παραπάνω ιδιοκτήτες ενώ τα οχήματά τους είχαν δηλωθεί κανονικά στη φορολογική δήλωση εκείνης της χρονιάς, δεν κατέβαλαν τα Τέλη Κυκλοφορίας, ούτε ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διαγραφή του οχήματος, σε περίπτωση, που για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν ήταν τότε στην κατοχή τους ή ήταν σε ακινησία.

Να υπενθυμίσουμε πως σύντομα θα ενεργοποιηθούν και οι άλλες εφαρμογές της πλατφόρμας MyCar όπου θα πιστωθούν τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ οχήματα

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ερχονται πρόστιμα για ασφάλειες, Τέλη και ΚΤΕΟ…
Τέλος οι καρέκλες και τα καφάσια για… σίγουρο πάρκινγκ – Βαριά πρόστιμα!
Ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας από 50 έως 200 ευρώ και ΚΤΕΟ στις αντίκες