Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Skoda Connect: Όλα τα δεδομένα σε μία εφαρμογή

Ελλάδα 16:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Connect: Όλα τα δεδομένα σε μία εφαρμογή

Car Gadget

Skoda Connect: Όλα τα δεδομένα σε μία εφαρμογή

Car Gadget

Δύο εφαρμογές ενώνονται σε μία εξασφαλίζοντας ασύρματη συνδεσιμότητα εντός οχήματος με εφάπαξ εγγραφή. Δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης χρησιμοποιώντας διαδικτυακές υπηρεσίες και απευθείας επικοινωνία οχημάτων μέσω διασύνδεσης SmartLink +.

Advertisement
Advertisement

 

Με την ενημερωμένη εφαρμογή Skoda Connect, η Τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία ενοποιεί τις λειτουργίες της εφαρμογής Skoda Connect και της SkodaOneApp. Ταυτόχρονα, η εταιρία προσθέτει νέες δυνατότητες στην εφαρμογή και διευκολύνει ακόμη περισσότερο την απομακρυσμένη πρόσβαση και την άμεση επικοινωνία με το όχημα. Ένα ακόμη πλεονέκτημα της ενοποίησης είναι πως οι οδηγοί θα μπορούν στο μέλλον να απολαμβάνουν μια συνεπή εμπειρία χρήστη σε διάφορες συσκευές, όπως smartphone και smartwatch, καθώς και την κεντρική οθόνη ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου.

Αναβάθμιση για την εφαρμογή Skoda Connect

Advertisement
Advertisement

Ο Alain Favey, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda Auto και υπεύθυνος για τις Πωλήσεις και το Μάρκετινγκ, λέει: «Εργαζόμαστε συνεχώς για να βελτιώσουμε τις ψηφιακές εφαρμογές μας, όπως και τις εφαρμογές smartphone. Η Skoda Connect συνδυάζει τις λειτουργίες της προηγούμενης εφαρμογής Connect και της εφαρμογής OneApp σε μια μοναδική, τακτοποιημένη λύση. Ως αποτέλεσμα, γινόμαστε όλο και πιο φιλικοί προς το χρήστη και «Simply Clever». Τα σχέδιά μας για το μέλλον προβλέπουν έναν ενοποιημένο και κατανοητό τρόπο πρόσβασης σε όλα τα κανάλια Skoda όπως: Ο ιστότοπος, οι εφαρμογές και άλλα. Είμαστε απολύτως δεσμευμένοι σε αυτό».

Μέχρι τώρα, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Skoda αντιμετώπιζαν την επιλογή δύο διαφορετικών εφαρμογών για πρόσβαση σε δεδομένα από τα οχήματά τους. Η εφαρμογή Skoda Connect, για παράδειγμα, παρείχε διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των θυρών, εμφάνιση της τρέχουσας θέσης του σταθμευμένου οχήματος. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούσαν να επωφεληθούν από τη λειτουργία Honk & Flash για να εντοπίσουν το όχημά τους πιο εύκολα σε ένα μεγάλο χώρο στάθμευσης, να ενεργοποιήσουν τη θέρμανση ή να κανονίσουν ραντεβού με τον συνεργάτη τους.

Τα συστήματα συνδεσιμότητας των νέων Skoda

Advertisement

Από την άλλη πλευρά, η χρήση του Skoda OneApp απαιτούσε τεχνολογία SmartLink + στο όχημα και άμεση σύνδεση με smartphone. Η εφαρμογή χρησιμοποιούσε το MirrorLink ή το Apple CarPlay για πρόσβαση σε δεδομένα οχημάτων σε πραγματικό χρόνο, δείχνοντάς τα στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου μέσω διαφόρων οθονών. Δυνατότητες όπως δεδομένα οδήγησης σε πραγματικό χρόνο ή ημερολόγιο, προγραμματισμός ταξιδιών και πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του οχήματος προσφέρθηκαν και από τις δύο εφαρμογές με παρόμοιο τρόπο.

Η ενημερωμένη εφαρμογή Skoda Connect συνδυάζει τώρα τις δυνατότητες που προσφέρουν οι δύο προηγούμενες εφαρμογές, παρέχοντας έτσι ένα ενοποιημένο σημείο πρόσβασης για όλες τις υπηρεσίες και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα οχήματος μετά από μια εφάπαξ εγγραφή.

Advertisement