ΝΕΑ

Σε ετοιμότητα τα εκχιονιστικά της Αττικής…

Ελλάδα 21:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε ετοιμότητα τα εκχιονιστικά της Αττικής…

ΝΕΑ

Σε ετοιμότητα τα εκχιονιστικά της Αττικής…

ΝΕΑ

Η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσιμους πάνω από 2.500 τόνους αλατιού οι οποίοι έχουν ήδη διανεμηθεί σε 10 επιλεγμένα σημεία.

Advertisement
Advertisement

 

Με στόχο την ενημέρωση για όλα τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής ενόψει της κακοκαιρίας αλλά και το συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι.

Advertisement
Advertisement

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας, η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει 80 μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων εκχιονιστικών, χωματουργικών, αλλά και 2 μηχανήματα απεγκλωβισμού σε περίπτωση που απαιτηθεί, ενώ υπάρχει πλήρης επάρκεια σε ποσότητα αλατιού η οποία αγγίζει τους 2.5 χιλιάδες τόνους. Οι ποσότητες αλατιού έχουν ήδη διανεμηθεί σε 10 επιλεγμένα σημεία σε όλη την Αττική, προκειμένου να αξιοποιηθούν άμεσα και στοχευμένα, όπου απαιτηθεί. Παράλληλα έχει θέσει στη διάθεση των πολιτών πάνω από 250 άτομα προσωπικό, το οποίο θα βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, με στόχο την εξυπηρέτηση και την προστασία τους.

Ιδιαίτερα φέτος η Περιφέρεια Αττικής έχει στη διάθεσή της ένα νέο στόλο εκχιονιστικών και ερπυστριοφόρων διασωστικών ειδικών για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων.
Μεταξύ άλλων και τα νέα Mitsubishi L200, ως ειδικού οχήματος με μικτή και πολυμορφική, αφού μπορεί να κινηθεί σε όλων των ειδών τα εδάφη όπως λάσπη, χιόνι και άμμο.

Advertisement

Πέραν της αξιοποίησής του ως όχημα έρευνας και διάσωσης, έχει σχεδιαστεί παράλληλα και ως εκχιονιστικό αφού με μεγάλη ευκολία και σε μόλις 5 λεπτά κουμπώνει λεπίδα εκχιονισμού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΛΑΤΙΕΡΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ!

Advertisement

 

 

Advertisement

Ο κ. Πατούλης κατά τη σύσκεψη έδωσε γενικές κατευθύνσεις προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα είναι η επίδειξη άμεσων αντανακλαστικών προκειμένου να επέμβουν χωρίς χρονοτριβές, όπου και αν απαιτηθεί. Στο πλαίσιο αυτό τους κάλεσε να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών.

Ιδιαίτερα εστίασε στη συνεργασία των δημοτικών αρχών, υπογραμμίζοντας τη σημασία να έχουν προχωρήσει στα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, με στόχο όλοι μαζί σε συνεργασία και με την κεντρική διοίκηση να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κακοκαιρίας αποτελεσματικά.

Προς αυτή την κατεύθυνση τόνισε, πως εντός της ημέρας θα έχει σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης τόσο με τους Δημάρχους της Αττικής όσο και την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής: « Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και είναι επανδρωμένη επαρκώς προκειμένου να αντιμετωπίσει και τα δύο κύματα του χιονιά που αναμένονται στην Αττική μας. Με πάνω από 80 εκχιονιστικά και άλλου τύπου οχήματα, 2.5 χιλιάδες τόνους αλάτι που έχουν διανεμηθεί σε 10 επιλεγμένα σημεία του Λεκανοπεδίου και με πάνω από 250 άτομα που θα βρίσκονται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο στο πόδι, είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε κάθε ενέργεια που απαιτείται, όπως η διάνοιξη των δρόμων ευθύνης μας που είναι οι κεντρικοί οδικοί άξονες. Θέλω να πιστεύω πως και οι Δήμοι έχουν μεριμνήσει για όλες τις προληπτικές ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να μείνουν ανοικτοί οι δημοτικοί δρόμοι που είναι στην αρμοδιότητά τους, αλλά και για κάθε τοπική ανάγκη που θα προκύψει. Εμείς ως Περιφέρεια Αττικής θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να συνδράμουμε και πέραν των δικών μας αρμοδιοτήτων, εάν παραστεί ανάγκη.

Παράλληλα  θα ήθελα να επισημάνω πως για πρώτη φορά ως Περιφέρεια Αττικής, διαθέτουμε δύο ειδικά οχήματα απεγκλωβισμού πολιτών σε περίπτωση που τεθεί η ανάγκη για λόγους υγείας. Θα είμαστε σε διαρκή επιφυλακή και πιστεύω ότι το ίδιο θα έχουν κάνει τόσο οι δήμοι όσο και ο κεντρικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας, ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε και αυτή την περίπτωση του χιονιά στην Αττική μας με τον καλύτερο και πιο ανώδυνο τρόπο».

 

Κατανομή εξοπλισμού Περιφέρεια Αττικής

Αποθήκη κέντρο Αποχιονισμού, (ΔΕΣΕ): 1200tn αλάτι

Δυτική Αττική σε αποθήκη της Περιφέρειας στην Οινόη:  800tn αλάτι.

Επιπλέον σε 8 διαφορετικά σημεία προσωρινής αποθήκευσης (DEPO) θα υπάρχει  αλάτι 60tn σε κάθε (DEPO) για άμεση πρόσβαση και φόρτωση των εκχιονιστικών.

Σημεία προσωρινής αποθήκευσης αλατιού.

1.Γουδί (Badmington) + 1 μηχάνημα έργου

2.Παλαιά Πεντέλη+ 1 μηχάνημα έργου

3.Διόνυσος (στρατόπεδο) + 1 μηχάνημα έργου

4.Γέφυρα Σχιστού + 1 μηχάνημα έργου

5.Ολυμπιακά Στάδιο + 1 μηχάνημα έργου

6.ΚΤΕΟ Μάνδρας + 1 μηχάνημα έργου

7.Πάρνηθα + 1 μηχάνημα έργου

8.Νέα Μάκρη (Πολιτιστικό Κέντρο) + 1 μηχάνημα έργου

Σύνολο Εκχιονιστικών: 60

  • Σύνολο JCB :11
  • Σύνολο Φορτωτών: 10
  • Σύνολο Γερανών (ΟΒΒΟ): 3
  • Σύνολο Φορτηγών:1
  • Σύνολο Πολυμηχανημάτων-Διασωστικών:2

Σύνολο: 87

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεχής ενημέρωση για την κακοκαιρία “Ελπίς”
Δείτε την αλατιέρα… πρότυπο για την Ευρώπη της Καρδίτσας (video)
Δύο έργα ανάσα για να σωθεί η Αττική – Πότε θα είνα έτοιμα;