Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία μία BMW M3 Sport Evolution II

Ελλάδα 13:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε δημοπρασία μία BMW M3 Sport Evolution II

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία μία BMW M3 Sport Evolution II

ΝΕΑ

Ένα από τα σπανιότερα μοντέλα που έχουν βγει από το εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο είναι η M3 Sport Evolution II (E30). Οι ενδιαφερόμενοι και λάτρεις του συγκεκριμένου μοντέλου θα έχουν την ευκαιρία να το αποκτήσουν, κατά την διάρκεια δημοπρασίας που διοργανώνει ο οίκος Silverstone Auctions.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η BMW E30 M3 Sport Evolution II παραμένει για την εταιρεία ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της σε ότι αφορά την παράδοσή της στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της δεκαετίας του ’80. Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελούσε μία βελτιωμένη M3 πρώτης γενιάς, η οποία κατασκευάστηκε σε μόλις 501 αντίτυπα παγκοσμίως, πληρώντας τις προδιαγραφές που είχαν θεσπιστεί για την συμμετοχή στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (DTM).

image-thumb (2)-chariatis-530

Κάτω από το καπό υπάρχει ο τετρακύλινδρος κινητήρας S14, των 2,3 λίτρων, που απέδιδε για την περίσταση 223 ίππους, έχοντας δεχτεί τις περιποιήσεις των τεχνικών της εταιρείας, με νέο εκκεντροφόρο, πιστόνια, εισαγωγή και ελαφρύτερο βολάν.  Αλλαγές είχαν γίνει επίσης στην μετάδοση, με την τοποθέτηση μεγαλύτερου διαφορικού, ενώ διαθέτει μεγαλύτερους τροχούς και custom εμπρός και πίσω προφυλακτήρες.

Advertisement

image-thumb (1)-chariatis-640

Το συγκεκριμένο μοντέλο που αποτελεί το 275ο στο σύνολο της παραγωγής, με αριθμό πλαισίου 2191631 και χρονολογείται από το 1988, είναι βαμμένο σε χρώμα Misano Red και έχει διανύσει συνολικά 99.200 km. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το 2015 δέχτηκε μία πλήρη ανακατασκευή, ενώ άψογο παραμένει το εσωτερικό της, με χαρακτηριστικό το ταχύμετρο σε μίλια και όχι σε km/h.

Advertisement