Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Royal Enfield: Φτερά έκανε η συλλεκτική έκδοση “Pegasus”

Ελλάδα 21:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Royal Enfield: Φτερά έκανε η συλλεκτική έκδοση “Pegasus”

NEWSMOTO

Royal Enfield: Φτερά έκανε η συλλεκτική έκδοση “Pegasus”

NEWSMOTO

Ανάρπαστη αποδείχθηκε η έκδοση με την ονομασία “Pegasus” που δημιούργησε η Royal Enfield με βάση μία Classic 500, με τις περιορισμένης παραγωγής μοτοσυκλέτες να εξαφανίζονται μέσα σε δευτερόλεπτα. Η Royal Enfield δημιούργησε την συγκεκριμένη έκδοση “Pegasus” ως φόρο τιμής για τις μοτοσυκλέτες που κατασκεύασε κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, γνωστές ως “Ιπτάμενοι Ψύλλοι” ή “Flying Fleas” στα αγγλικά. Οι δίχρονες τότε μοτοσυκλέτες που κατασκεύασε για στρατιωτική χρήση, ονομάστηκα έτσι καθότι στέλνονταν στο πεδίο της μάχης με αεροπλάνα και έφταναν στο έδαφος με αλεξίπτωτα. Η κατασκευή της RE/WD 125, όπως ήταν το πραγματικό όνομα της μοτοσυκλέτας σταμάτησε την 10ετία του 1960.

Advertisement
Advertisement

royal-enfield-pegasus-edition-640-2

Η Classic 500 που αναβιώνει τον θρύλο των “Ιπτάμενων Ψύλλων” φέρει πλήθος λαχταριστών λεπτομερειών που συνήθως βλέπουμε μόνο σε αναπαλαιωμένες μοτοσυκλέτες εκείνης της περιόδου. Το χρώμα και τα γραφικά αποτελούν ακριβείς αναπαραστάσεις εκείνης της περιόδου και για να το πετύχει αυτό η Royal Enfield χρησιμοποίησε τις γνώσεις του τμήματος αλεξιπτωτιστών του βρετανικού στρατού.

royal-enfield-pegasus-edition-640-3

Advertisement
Advertisement

Η μοτοσυκλέτα φέρει και το αυθεντικό σήμα του τάγματος των αλεξιπτωτιστών αλλά και ένα σειριακό αριθμό που υποδηλώνει το περιορισμένο της παραγωγής της. Μέχρι και η κίτρινη γραμμή που υποδεικνύει ακριβώς το κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας (χρήσιμο για την φόρτωσή της στο αεροπλάνο αλλά και για την ρίψη της με αλεξίπτωτο), δίνει το “παρών” στην έκδοση “Pegasus”.

royal-enfield-pegasus-edition-640

Συνολικά η Royal Enfield θα κατασκευάσει 1.000 αντίτυπα τα οποία και θα διατεθούν σε όλο τον κόσμο. Τα πρώτα 250 διατέθηκαν ήδη στην αγορά την Ινδίας στα τέλη Ιουλίου και εξαντλήθηκαν σε κάτι λιγότερο από τρία λεπτά -178 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια! Ο αριθμός αυτός αποτελεί και νέο σχετικό ρεκόρ για την Royal Enfield.

Advertisement

royal-enfield-pegasus-edition-640-1

Η Β.Αμερική, η Ευρώπη και η Αυστραλία θα λάθουν έκαστες επίσης από 250 “Pegasus” και το μόνο που μένει είναι να δούμε πόσο γρήγορα θα πουληθεί η εν λόγω ειδική έκδοση και σε αυτές τις αγορές. Η συλλεκτικότητά τους πάντως θεωρείται εξασφαλισμένη.

Advertisement