Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Range Rover Sport SVR κάνει ρεκόρ στο Tianmen (vid)

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Range Rover Sport SVR κάνει ρεκόρ στο Tianmen (vid)

ΝΕΑ

Το Range Rover Sport SVR κάνει ρεκόρ στο Tianmen (vid)

ΝΕΑ

Ο δρόμος της Κίνας Tianmen είναι παγκοσμίως γνωστός για το πανέμορφο σκηνικό και τις 99 στροφές, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες επιχείρησαν να βρουν ένα ρεκόρ για την πορεία του βουνού, όπως είναι η Jaguar Land Rover.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η τελευταία έφερε το τελευταίο μοντέλο της, το Range Rover Sport SVR. Ενώ ένα SUV ακούγεται σαν μια ασυνήθιστη επιλογή, το SVR δεν είναι τυπικό μοντέλο καθώς διαθέτει ένα υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 5,0 λίτρων που αποδίδει 575 ίππους και 700 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς που επιτρέπει στο μοντέλο να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 4,5 sec και τελική ταχύτητα 280 km/h.

Range-Rover-Sport-SVR-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Αυτοί οι αριθμοί δεν προκαλούν και δέος, αλλά υπολογίστε πως το πιο γρήγορο όχημα που ανέβηκε στο δρόμο Tianmen ήταν μια Ferrari 458 Italia, η οποία έγραψε χρόνο 10 min και 31 sec το 2016. Το SVR προσπάθησε να θέσει ένα νέο ρεκόρ. Ο Ho-Pin Tung ήταν ο οδηγός που ανέλαβε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του γράφοντας αμέσως έναν ανεπίσημο χρόνο 9 min 51 sec με μέση ταχύτητα 68,8 km/h. Αυτό ακούγεται σχετικά αργό, θυμηθείτε όμως ότι υπάρχουν 99 στροφές στην ανηφορική πορεία που εκτείνεται για 11,3 km παρακαλώ…

Σύμφωνα με τον Τουνγκ, “είμαι συνηθισμένος στις υψηλές ταχύτητες των αγώνων αλλά αυτές οι 99 στροφές ήταν κάτι μοναδικό. Η διατήρηση της συγκέντρωσης ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση καθώς ο δρόμος στρίβει συνεχώς, με τεράστιες απώλειες στο πλάι».