Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019: Καταστροφή για τον Sainz (video)

Ελλάδα 3:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2019: Καταστροφή για τον Sainz (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019: Καταστροφή για τον Sainz (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Carlos Sainz ήταν ο μεγάλος χαμένος της τρίτης ειδικής διαδρομής του φετινού Ράλι Ντακάρ, αφού έσπασε την εμπρός αριστερά ανάρτηση του X-Raid Mini John Cooper Works Buggy, εκμηδενίζοντας τις ελπίδες του να υπερασπιστεί τα κεκτημένα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O περυσινός νικητής είδε όλα να πηγαίνουν στραβά μόλις 39 χιλιόμετρα από την εκκίνηση του μήκους 331 χιλιομέτρων ειδικής από το Σαν Χουάν του Περού, προς την Αρεκίπα.

Ενώ βρισκόταν τρία λεπτά από την κορυφή, έπεσε σε ένα χαντάκι, με αποτέλεσμα να χάσει περισσότερες από τρεις ώρες. Μία εξέλιξη αν μη τι άλλο, απογοητευτική για τον Ισπανό.

Advertisement
Advertisement

«Είμαι πολύ απογοητευμένος, δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη. Είχαμε καλό ρυθμό αλλά χωρίς να παίζω επίθεση. Και ξαφνικά πέσαμε σε ένα χαντάκι που δεν υπήρχε στο road book. Αν περνούσα κι αύριο από το ίδιο μέρος, θα είχα ξανά το ίδιο ατύχημα. Το φετινό road book είναι μία καταστροφή. Όμως τώρα δεν αλλάζει κάτι», είπε 56χρονος.

dakar19-ss3-sainz-g640tall

Ο Sainz έφτασε στο Bivouac λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έχοντας πέσει στην θέση #36 της γενικής κατάταξης, 4 ώρες και 16 λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο Nasser Al-Attiyah.

Advertisement

Θα συνεχίσει τον αγώνα αν και οι πόνοι στον αυχένα του από το ατύχημα, ίσως του πατήσουν φρένο: «Θα δούμε πως θα είναι ο αυχένας μου. Πονάω λίγο, με πονάει όλη μέρα. Θα δούμε πως θα είμαι όταν ξυπνήσω και κυρίως κατά τη διάρκεια της επόμενης ειδικής».

Δείτε εικόνες από τις άτυχες στιγμές του «Matador» αλλά και ένα σύντομο video από το σημείο του ατυχήματος πατώντας play…

Advertisement

dakar19-ss3-sainz-e640tall dakar19-ss3-sainz-a640 dakar19-ss3-sainz-i640tall