Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

PS Mosquito: Ένα supercar από την Τσεχία

Ελλάδα 6:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

PS Mosquito: Ένα supercar από την Τσεχία

ΝΕΑ

PS Mosquito: Ένα supercar από την Τσεχία

ΝΕΑ

Η Τσέχικη εταιρία Performance Solution σχεδίασε και ανακοίνωσε την παραγωγή του Mosquito, ενός αγωνιστικού supercar για χρήση στο δρόμο με ισχύ 600 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται για κάτι αντίστοιχο με την Brabham BT62 με την διαφορά πως προέρχεται από την Τσεχία και θα μπορεί να κυκλοφορεί και στο δρόμο. Πάντως κύριος προορισμός του Mosquito θα είναι η απόλυτη απόδοση στην πίστα.

Το όνομα Mosquito είναι εμπνευσμένο από τα μαχητικά βρετανικά αεροσκάφη του Β’ Παγκ. Πολέμου με την ίδια ονομασία που έγιναν ξακουστά για την ταχύτητα και την ελαφριά κατασκευή τους.

Έτσι ακριβώς το Mosquito θα έχει μονοκόκ και εξωτερικά τμήματα από ανθρακονήματα και προβλέπεται πως θα ζυγίζει μόλις 974 κιλά. Αυτό το βάρος θα κινείται μάλιστα από έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα με 600 ίππους και περισσότερα από 65 χλγμ. ροπής. Η μετάδοση θα γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αγωνιστικού σειριακού κιβωτίου με paddles αλλαγών στο τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Οι προδιαγραφές του Mosquito καταδεικνύουν πως πρόκειται για κάτι πολύ γρήγορο και η Performance Solutions δηλώνει πως το 0-100 χλμ./ώρα θα έρχεται σε 2,9΄΄ ενώ η τελική ταχύτητα θα φθάνει τα 320 χλμ./ώρα.

Εκτός όμως από την ταχύτητα και τις επιδόσεις, η αποτελεσματικότητα του Mosquito μέσα στην πίστα θα εξασφαλίζεται από τα συστήματα ενεργών αναρτήσεων και ενεργής αεροδυναμικής τα οποία θα συνεργάζονται προκειμένου να εξασφαλίζουν κάθε στιγμή την υψηλότερη πρόσφυση και την μέγιστη κάθετη αεροδυναμική δύναμη.

Advertisement

Ωστόσο υπάρχουν και κάποια μάλλον δυσάρεστα νέα καθώς το Mosquito προβλέπεται να παραχθεί μόνο σε 18 αντίτυπα με την τιμή κάθε αυτοκινήτου να ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Advertisement