Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρόγραμμα ανταλλαγής για τις μπαταρίες του 1ου Nissan LEAF

Ελλάδα 22:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόγραμμα ανταλλαγής για τις μπαταρίες του 1ου Nissan LEAF

ΝΕΑ

Πρόγραμμα ανταλλαγής για τις μπαταρίες του 1ου Nissan LEAF

ΝΕΑ

Την δυνατότητα επιστροφής των παλιών τους μπαταριών και της ανταλλαγής τους με άλλες που έχουν ανακατασκευαστεί δίνει την ευκαιρία η Nissan στους κατόχους LEAF στην Ιαπωνία από τον επόμενο μήνα. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, η ιαπωνική εταιρία προχώρησε στην ανακοίνωση αυτού του νέου προγράμματος ανταλλαγής με στόχο να αυξήσει την μεταπωλητική αξία της επιτυχημένης εμπορικά 1ης γενιάς του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της, το οποίο κατάφερε να πουλήσει 300.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Οι μπαταρίες που διαθέτει η Nissan στο κοινό δεν είναι καινούριες αλλά ανακατασκευασμένες και αυτό “ρίχνει” το κόστος της κάτω από το μισό αρχικό κόστος μιας ολοκαίνουριας μπαταρίας. Έτσι μια ανακατασκευασμένη μπαταρία 24KWh για το LEAF κοστίζει στην Ιαπωνία 2.320 ευρώ έναντι 5.048 ευρώ που είναι η τιμή της καινούριας.

Γενικά η ιαπωνική εταιρία “ψάχνεται” με την χρήση των μεταχειρισμένων μπαταριών της, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν και με πολλούς άλλους τρόπους, όπως είναι η ηλεκτροδότηση των φώτων ενός δρόμου. Αυτό δεν το λέμε τυχαία καθώς είναι ένα ακόμη από τα προγράμματα που ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες το οποίο και θα εφαρμοστεί αρχικά στην πόλη Namie της Ιαπωνίας.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan δείχνει έτσι την δέσμευσή της για ένα μέλλον πλήρως ηλεκτρικό, όπως άλλωστε αποδεικνύουν και τα πλάνα της για την παρουσίαση οχτώ αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων τα επόμενα χρόνια με στόχο το ένα εκατ. “ηλεκτρικές” πωλήσεις ετησίως μέχρι και το όχι και τόσο μακρινό 2022.

Nissan-Leaf-Used-Battery-640