Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πουλήθηκε η πρώτη νέα Rolls-Royce Phantom

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πουλήθηκε η πρώτη νέα Rolls-Royce Phantom

ΝΕΑ

Πουλήθηκε η πρώτη νέα Rolls-Royce Phantom

ΝΕΑ

H Rolls-Royce παρουσίασε το προηγούμενο καλοκαίρι τη νέα Phantom, η οποία έφτασε αισίως στην 8η γενιά της. Πλέον, το πρώτο μοντέλο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του Goodwood, πουλήθηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης Naples Winter Wine της Φλόριντα.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Οι τυχεροί ιδιοκτήτες της βρετανικής ναυαρχίδας, Jon και Bonnie Mason, λόγω της ιδιαιτερότητας, κατέβαλαν σχεδόν το διπλάσιο ποσό από την τιμή αγοράς της Phantom, πληρώνοντας σχεδόν 650.000 ευρώ, για να αποκτήσουν το πολυπόθητο μοντέλο. Αλλά, η παραπάνω τιμή δεν ήταν η υψηλότερη, καθώς κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας που διεξήχθη στη συγκεκριμένη εκδήλωση, η πρώτη νέας γενιάς Corvette ZR1 ξεπέρασε τις 900.000 ευρώ. Πάντως τα παραπάνω ποσά πήγαν για καλό σκοπό, καθώς στάλθηκαν στο ίδρυμα προστασίας για άπορα παιδιά.

Rolls-Royce-Phantom-5-chariatis-530

Μαζί με τη νέα Rolls-Royce Phantom oι νέοι κάτοχοί της παρέλαβαν και μια σειρά από περιορισμένης παραγωγής μπουκάλια κρασιών Alpha Omega, τα οποία θεωρούνται από τα κορυφαία στον κόσμο. Η νέα Phantom είναι κατασκευασμένη επάνω σε ένα νέο αλουμινένιο πλαίσιο, ενώ κάποια από τα τεχνολογικά της highlights είναι τα φωτιστικά σώματα laser, με ενεργή ακτίνα πάνω από 600 μέτρα, όπως και οι αστραφτερές ζάντες των 22 ιντσών. Φυσικά, είναι διάχυτη η πολυτέλεια στο εσωτερικό, με την ψηφιακή οθόνη των 12,3 ιντσών, που αντικαθιστά τον κλασικό πίνακα οργάνων, και το ξύλινο ταμπλό να κυριαρχούν.

Advertisement

P90164951_highRes_rolls-royce-phantom-chariatis-640

Μηχανολογικά, η νέα Rolls-Royce εφοδιάζεται με τον καινούργιο διπλά υπερτροφοδοτούμενο V12 των 6,75 lt κινητήρα, ο οποίος αποδίδει ισχύ 570 ίππων και 91,7 kgm ροπής. Τέλος, το 8άρι αυτόματο κιβώτιο συνεργάζεται στενά με το σύστημα πλοήγησης για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή σχέση.

Advertisement