Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο λέτε ότι κοστίζει αυτό το space SUV; (+video)

Ελλάδα 23:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο λέτε ότι κοστίζει αυτό το space SUV; (+video)

ΝΕΑ

Πόσο λέτε ότι κοστίζει αυτό το space SUV; (+video)

ΝΕΑ

Ο Jeff Dunham δεν είναι ο πρώτος κωμικός λάτρης του αυτοκινήτου, ωστόσο, συγκεντρώνει μια εξαιρετική συλλογή σχεδόν από 100 σπάνια αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια εκλεκτική ποικιλία σπάνιων τετράτροχων και “αστεριών” του Χόλυγουντ, με την τελευταία προσθήκη να μαγνητίζει εξίσου τα βλέμματα.

Το τελευταίο επεισόδιο Supercar Blondie υιοθετεί το τεράστιο SUV της Dunham με gullwing πόρτες προκειμένου να επιβιβάζονται εύκολα ένας ράπερ, ένας ταλαντούχος ηθοποιός αλλά και ο τηλεοπτικός οικοδεσπότης Xzibit.

Το τεράστιο όχημα ονομάζεται Chariot και πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά “Lost in Space” στο Netflix. Αυτή είναι η τρίτη επανάληψη της εκπομπής, με το πρώτο πρωτότυπο να εθεάθη πίσω στο 1965, ενώ η ταινία αναπροσαρμόστηκε το 1998.

Advertisement
Advertisement

Το Chariot, το οποίο κόστισε 1,2 εκατομμύρια δολάρια, είναι ένα άσεμνο εργαλείο με τεράστιες υδραυλικές-ηλεκτρικές πόρτες. Φαίνεται εκπληκτικό από μακριά, αλλά μετά από μια προσεκτικότερη ματιά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με ένα άκρως φουτουριστικό όχημα.

Η ισχύς προέρχεται από ένα GM LS3 V8 550 ίππων, κάτι που είναι άφθονο για τις ανάγκες της ταινίας. Είναι επίσης αρκετή δύναμη και για το δρόμο, αν και το Supercar Blondie δεν είναι νόμιμο να κυκλοφορεί στο δρόμο. Πολλά από τα εξαρτήματα ελέγχονται υδραυλικά και το υγρό από αυτά διέρρευσε στα πόδια του οδηγού, γεγονός που έκανε τα πεντάλ να γλιστρούν.

Advertisement

Ο Dunham επιθυμούσε διακαώς να προσθέσει το Chariot στη συλλογή του, επειδή κατέχει επίσης το πρωτότυπο από την αρχική τηλεοπτική εκπομπή.

Αυτό κατασκευάστηκε σχετικά σύντομα και δεν είχε το φουτουριστικό βλέμμα του νέου, αλλά και τα δύο είναι αρκετά σπάνια μοντέλα σε μια πολύτιμη συλλογή. Στο video θυμίζει διαστημικό όχημα, δείχνοντας το στυλ και την ιδιομορφία της εποχής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκαθίστανται οι 12 άμαξες της πρώην βασιλικής οικογένειας
H Tesla ελέγχει τον Elon Musk ή μήπως το αντίθετο;
Αλέκος Γουλανδρής: Πόσα εκατομμύρια ευρώ πούλησε ένα σπάνιο γλυπτό;