Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας στο αυτοκίνητο (+VIDEO) | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας στο αυτοκίνητο (+VIDEO)

Η Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία απεφάνθη: Τα μικρά παιδιά πρέπει να κάθονται σε «ανάποδα» καθίσματα στο αυτοκίνητο για όσο περισσότερο καιρό γίνεται.

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Το θέμα με την τοποθέτηση των μικρών παιδιών στο αυτοκίνητο είναι πολύ σημαντικό και δεν παύει να απασχολεί τους ειδικούς σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα η Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία εξέδωσε ανακοίνωση που επικαιροποιεί την επιστημονική άποψη για το θέμα, υπογραμμίζοντας πως το θέμα της χρήσης ειδικών καθισμάτων που τοποθετούν τα μικρά παιδιά αντίθετα στη φορά της κίνησης του αυτοκινήτου, είναι θέμα που έχει να κάνει με την ανάπτυξη του παιδιού και όχι αποκλειστικά με την ηλικία.

chicco-nextfit-boi-530

Η προηγούμενη νόρμα της Ακαδημίας, έκανε λόγο για υποχρεωτική χρήση τέτοιου καθίσματος μέχρι την ηλικία των 2 ετών ενώ τώρα, από την εν λόγω πρόταση λείπει ο ηλικιακός προσδιορισμός. Ο γονέας πρέπει να αποφασίσει τη χρήση του ειδικού «ανάποδου» καθίσματος με βάση την ανάπτυξη του παιδιού και από την Ακαδημία γίνεται λόγος για την ανάγκη διατήρησης αυτής της επιλογής, ως πλέον ασφαλούς για τη μεταφορά των μικρών παιδιών, για όσο το δυνατό περισσότερο.

Log In or Create an account