Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche 718 Boxster Spyder: Σε εντατικές δοκιμές

Ελλάδα 17:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche 718 Boxster Spyder: Σε εντατικές δοκιμές

ΝΕΑ

Porsche 718 Boxster Spyder: Σε εντατικές δοκιμές

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση της Porsche 718 Boxster, με τον κωδικό Spyder, μετά τις δοκιμασίες επί Αρκτικού Κύκλου, ταξιδεύει μέχρι την φημισμένη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, όπου υποβάλλεται στα απαραίτητα τεστ υψηλών ταχυτήτων και οδικής συμπεριφοράς.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Με τη νέα 718 Boxster Spyder, η Porsche ξαναφέρνει στο προσκήνιο, μετά από τρία χρόνια, το θρυλικό όνομα, με βασικό χαρακτηριστικό, όπως όλα δείχνουν την τοποθέτηση ενός εξακύλινδρου ατμοσφαιρικού κινητήρα, ο οποίος θα προέρχεται από το τμήμα GT της φίρμας. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, το μηχανικό σύνολο θα έχει χωρητικότητα 4,0 λίτρων, με ισχύ που θα φτάνει τους 440 PS.

81-porsche-boxster-spyder-chariatis-530

Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο της Porsche ακολουθεί εν μέρει την Cayman GT4, ενώ αυτό που ξεχωρίζει είναι η υφασμάτινη οροφή, οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος,  ο πίσω διαχύτης και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης. Χάρη στα παραπάνω, αλλά και στην τοποθέτηση των κατασκευασμένων από carbon καθισμάτων, θα εξοικονομηθεί αρκετό βάρος σε σχέση με τις εκδόσεις 718 Boxster S και Boxster GTS. Επίσης, όπως διακρίνουμε από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η έκδοση Spyder διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, τιμόνι από αλκαντάρα , ενώ δε λείπει και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας PCM.

Advertisement

72-porsche-boxster-spyder-chariatis-640