Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Plan 3: Τι ετοιμάζει ο Εlon Musk;

Ελλάδα 20:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Plan 3: Τι ετοιμάζει ο Εlon Musk;

ΝΕΑ

Plan 3: Τι ετοιμάζει ο Εlon Musk;

ΝΕΑ

To μυαλό του Elon Musk λειτουργεί έξω από τα συνηθισμένα. Οπότε τι πιο λογικό να ετοιμάζει το Plan 3 για την Tesla χωρίς να έχει ολοκληρώσει το Plan 2;

Advertisement
Advertisement

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πρόσωπα που θα χαρακτηρίσουν τον 21οι αιώνα, αποτελώντας έναν επιχειρηματία που έχει το άγγιγμα του Μίδα σε ότι και αν κάνει ή σχεδιάσει. Η Τesla και η Space X είναι τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της δημιουργικότητάς του Elon Musk, έστω και αν πολλές φορές πράγματα που κάνει ο ίδιος και συμπεριφορές του δημιουργούν πολλές παρεξηγήσεις γύρω από το πρόσωπό του.

Η σχέση του με την Tesla και ο έλεγχος επάνω στην εταιρία έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Musk. Το πρώτο πλάνο που εκπόνησε για την εταιρία, το περιβόητο Master Plan Part 1 είχε ανακοινωθεί το 2006 και έβαζε τις βάσεις για την Tesla όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Την εποχή εκείνη η Tesla μόλις που είχε αρχίσει να ξεφεύγει από την λογική μιας start-up και το σχέδιο του Μusk έμοιαζε ευφυές. Θα ξεκινούσε με ένα ακριβό σπορ μοντέλο (το Roadster) το οποίο θα χρηματοδοτούσε ένα ακριβό σεντάν (το Model S) το οποίο και αυτό με την σειρά του θα χρηματοδοτούσε τα υπόλοιπα μοντέλα (Model Y και -κυρίως- Μodel 3).

Advertisement
Advertisement

To Μaster Plan 1 τελικά κατάφερε να ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του καθιερώνοντας την εταιρία. Το Master Plan 2 είναι αυτό που ακόμα προσπαθεί να ολοκληρώσει η εταιρία, χωρίς σαφείς στόχους. Με βάση αυτό το πλάνο η Tesla θα εξαπλωνόταν σε όλες τις κατηγορίες με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα επένδυε στις τεχνολογίες για ηλιακές οροφές και νέες τεχνολογίες μπαταριών και θα ανέπτυσσε ακόμα περισσότερο την αυτόνομη οδήγηση, μέχρι του σημείου τα αυτοκίνητα να βγάζουν μόνα τους χρήματα μέσω του πλήρως αυτόνομου ride sharing.

Το Plan 2 ήταν όπως φαίνεται πολύ αισιόδοξο και έξω από τις δυνατότητες της Tesla αλλά και της σημερινής τεχνολογίας. Αν εξαιρέσουμε το Cybertuck, που και αυτό δεν έχει φθάσει ακόμα σε μορφή παραγωγής, όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται σε στάδιο μελετών. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τον Elon Musk να κάνει το επόμενο βήμα, να περάσει στο Master Plan 3.

Advertisement

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, αυτό τον καιρό επεξεργάζεται το νέο πρόγραμμα της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια. Χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι στόχοι του. Ο πιο πιθανός κεντρικός στόχος αυτής της τρίτης φάσης της Tesla να είναι το φθηνό ηλεκτρικό των 25.000 δολαρίων. Υπάρχει επίσης μεγάλο πεδίο εξέλιξης στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ενώ στα σχέδια είναι και η έμφαση στην ρομποτική με το Tesla Bot.

Ότι και να κάνει πάντως, ο Musk έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία αυτοκρατορία και ένα στρατό φανατικών υποστηρικτών σε όλο τον κόσμο. Οι οποίοι πολύ εύκολα θα του συγχωρούσαν το πέρασμα στο Master Plan 4 αν το Master Plan 3 δεν βγει όπως το υπολόγιζε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla: Έως και 4.400 ευρώ πιο ακριβά στην Ελλάδα
Η Tesla απέλυσε υπάλληλό της επειδή ανέβασε ατύχημά του στο Youtube (+Video)Τρείς
δίνει η Tesla στους Ουκρανούς για να πολεμήσουν