Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ποιο είναι το μυστικό του Honda CB300R;

Ελλάδα 17:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το μυστικό του Honda CB300R;

NEWSMOTO

Ποιο είναι το μυστικό του Honda CB300R;

NEWSMOTO

Το νέο Honda CB300R διαθέτει ένα σύστημα το οποίο ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο ασφάλειας του.

Advertisement
Advertisement

Η Honda πριν από μερικούς μήνες μας παρουσίασε το ριζικά ανανεωμένο CB300R, ένα naked μοντέλο με πολλά ρετρό χαρακτηριστικά στον σχεδιασμό του. Η μοτοσυκλέτα, εκτός από τον αποδοτικό κινητήρα και την δυνατή εμφάνιση, διαθέτει ένα σύστημα το οποίο δύσκολα συναντάμε σε αυτό το μέγεθος και αυτή την τιμή.

Το σύστημα έχει να κάνει με τα φρένα της μοτοσυκλέτας. Το CB300R διαθέτει σύστημα ABS το οποίο συνεργάζεται με μονάδα μέτρησης αδράνειας (IMU). Πρόκειται για ένα προηγμένο σύστημα αισθητήρων το οποίο μετράει με ακρίβεια την ισχύ της πέδησης στον εμπρός τροχό και ανάλογα στέλνει σήματα στο ABS προκειμένου να επέμβει ή όχι. Ιδιαίτερα στο φρενάρισμα κατά τη διάρκεια των στροφών το σύστημα λειτουργεί «πυροσβεστικά» διατηρώντας τον αναβάτη ανεπηρέαστο και σίγουρο να διασκεδάσει με την μοτοσυκλέτα του.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά τον κινητήρα, το CB300R είναι εξοπλισμένο με ένα μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο σύνολο 286 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 31 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. και 27,5 Nm στις 7.500 σ.α.λ. Η μετάδοση γίνεται μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ την τροφοδοσία έχει αναλάβει σύστημα PGM-FI της Honda. Στις αναρτήσεις συναντάμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και ένα μονό αμορτισέρ με ρύθμιση της προφόρτισης πίσω με τους τροχούς να έχουν διάσταση 17 ιντσών. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι 143 κιλά γεμάτο, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό.

Σχεδιαστικά, το νέο CB300R ακολουθεί το δρόμο του μεγαλύτερου «αδερφού» CB1000R με ρετρό αισθητική. Ο στρογγυλός προβολέας τεχνολογίας LED συνοδεύεται από μια «κοντή» ουρά στο πίσω μέρος και ένα μυώδες μακρόστενο ρεζερβουάρ που τονίζουν την sports cafe δομή του, ενώ το μαύρο πλαίσιο και η χαμηλά τοποθετημένη εξάτμιση δίνουν έναν σπορ τόνο στη μοτοσικλέτα.

Advertisement

Το νέο Honda CB300R είναι διαθέσιμο σε τέσσερις χρωματισμούς, μαύρο, μπλε, κόκκινο και κίτρινο στην τιμή των 6.900 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Forza 125
Δοκιμή: Honda ADV 350 (+video)
Τα πλάνα της Honda για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της