Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το μέλλον της Alfa Romeo Giulietta;

Ελλάδα 10:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το μέλλον της Alfa Romeo Giulietta;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το μέλλον της Alfa Romeo Giulietta;

ΝΕΑ

Μετά το λανσάρισμα των νέων Giulia και Stelvio και ενόψει της πλήρους ανανέωσης της γκάμας της, η Alfa Romeo στρέφεται και στη Giulietta ώστε να αναβαθμίσει την παρουσία της και στις μικρότερες κατηγορίες αυτοκινήτων. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η αντικατάσταση της Giulietta, η οποία το 2018 συμπληρώνει αισίως 9 χρόνια στην αγορά, είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την Alfa Romeo, με πληροφορίες που έχουν κατά καιρούς διαρρεύσει την τελευταία 3ετία να κάνουν λόγο ακόμη και για μη αντικατάστασή της από τους Ιταλούς.

Όμως φαίνεται ότι σιγά-σιγά μπαίνει το νερό στο αυλάκι για τον αντικαταστάτη της μικρομεσαίας Alfa Romeo, αφού σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Εξέλιξης της Alfa Romeo κ. Roberto Fedeli, η εταιρεία χρειάζεται επειγόντως ένα νέο μοντέλο στην κατηγορία, το οποίο θα συμπληρώσει τη γκάμα των προϊόντων της.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφόρηση για το πότε η νέα Giulietta θα παρουσιαστεί, όμως με βάση τα νεότερα δεδομένα, αναμένεται το νέο μοντέλο να χτιστεί πάνω σε μια κοντύτερη εκδοχή της πλατφόρμας της Giulia, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι πισωκίνητο.

Ωστόσο το μεγάλο ζήτημα για την Alfa Romeo είναι το πως η νέα Giulietta θα φέρει κέρδη στην εταιρεία, μιας και από τη μια το γεγονός ότι οι αγοραστές της προέρχονται μόνο από μια μεγάλη αγορά (Ευρώπη), ενώ από την άλλη η μη ύπαρξη άλλου αντίστοιχων διαστάσεων μοντέλου στο Fiat-Chrysler με το οποίο θα μοιραζόταν παραπάνω στοιχεία εκτός από την πλατφόρμα, κάνουν πολύ δύσκολη την κερδοφορία της.

Θα πρέπει να σημειώσουμε τέλος ότι όπως γράψαμε και πριν λίγες ημέρες, η Alfa Romeo εν όψει και της παρουσίας της στη Φόρμουλα 1, θα αναβαθμίσει και την 4C, ώστε να της δώσει περισσότερα εφόδια και να την κάνει πιο ελκυστική για τους αγοραστές των σπορ κουπέ μοντέλων.