Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ερντογάν: Θα οδηγείτε μόνο Volkswagen

Ελλάδα 9:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ερντογάν: Θα οδηγείτε μόνο Volkswagen

ΝΕΑ

Ερντογάν: Θα οδηγείτε μόνο Volkswagen

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Erdogan διέταξε αξιωματούχους του κυβερνώντος Κόμματος, να αλλάξουν τα υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα από  την 1η Οκτωβρίου μόλις λήξουν οι τρέχουσες συμβάσεις μίσθωσης οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

 

Μετά την απόφαση της VW Group να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Τουρκία, ο πρόεδρος της χώρας Recep Tayyip Erdogan αποφάσισε και επέβαλε στους επιτελείς του να οδηγούν Volkswagen Passat.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, αυτό θα περιλαμβάνει μόνο 19 αυτοκίνητα προς αντικατάσταση (από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος) αν και οι πληροφορίες μιλούν πως η παρότρυνση αυτή θα αποτελέσει προηγούμενο και παράδειγμα για πολλούς άλλους αξιωματούχους αλλά και μέλη του κόμματος οι οποίοι θα αλλάξουν αυτοκίνητο.

Τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης χρησιμοποιούν ως τώρα Audi και τα συμβόλαια μίσθωσης για αυτά τα αυτοκίνητα λήγουν σε περίπου δύο μήνες. Η νέα τουρκική μονάδα παραγωγής της Volkswagen στην Τουρκία θα κατασκευάζει την επόμενη γενιά Passat και Skoda Superb από το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σημαντική εξέλιξη: Οι εργαζόμενοι λένε «ΟΧΙ» στη Τουρκία

Advertisement

Το εργοστάσιο βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης στη δυτική ακτή της Τουρκίας και θα έχει μέγιστη ετήσια παραγωγική ικανότητα 300.000 οχημάτων. Η απόφαση της VW να ανοίξει αυτό το εργοστάσιο θα δημιουργήσει περίπου 5000 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο και στους γύρω προμηθευτές σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Τουρκίας.

Αναφέρεται ότι περίπου τα δύο τρίτα του όγκου παραγωγής του θα είναι VW Passat και θα είναι προς εξαγωγή.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Ερντογάν ετοιμάζει αυτοκίνητο – Πρώτες εικόνες

Advertisement