Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φυλάκιση 5 έτη και αποζημίωση 4 εκατ. για γυρισμένα χιλιόμετρα σε ΙΧ

Ελλάδα 6:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φυλάκιση 5 έτη και αποζημίωση 4 εκατ. για γυρισμένα χιλιόμετρα σε ΙΧ

ΝΕΑ

Φυλάκιση 5 έτη και αποζημίωση 4 εκατ. για γυρισμένα χιλιόμετρα σε ΙΧ

ΝΕΑ

Το… δρόμο δείχνει Δικαστής στις ΗΠΑ ο οποίος καταδίκασε επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που τα πωλούσε με δεκάδες χιλιάδες γυρισμένα χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

 

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς για επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ που γύριζε τα χιλιόμετρα στα οχήματα που πωλούσε καθώς ο δικαστής αποφάσισε να επιβάλει 5 έτη φυλάκιση και διέταξε να αποζημιώσει με 4 εκατ. δολάρια τους ανυποψίαστους καταναλωτές που είχε εξαπατήσει!

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου ο 48χρονος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Shmuel Gali από το 2006 έως το 2011 άλλαξε τα χιλιόμετρα σε περίπου 690 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που αγόρασε και τα πούλησε σε δημοπρασίες χονδρικής στην Πενσυλβάνια και στο Νιου Τζέρσεϋ. Κατά μέσο όρο, ο επιτήδειος έμπορος μείωνε κατά τουλάχιστον 100.000 χλμ. τα διανυθέντα χιλιόμετρα.

Επιπλέον, ο αδελφός του Gari, Chime Gari, συμμετείχε στην επιχείρηση εξαπάτησης και σύμφωνα με το δικαστήριο οι δύο αδελφοί αγόραζαν αυτοκίνητα σε άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ δηλώνοντας ψεύτικο όνομα εμπόρου.

Η Πενσυλβάνια έχει εκδώσει μια άδεια κυκλοφορίας οχήματος που αντικατοπτρίζει τις αλλαγές που έδωσε ο Garris στους αγοραστές με πλασματικούς αριθμούς διανυθέντων χιλιομέτρων στη δημοπρασία.

Advertisement

Το γύρισμα των χιλιομέτρων στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πωλούσαν οι επιτήδειοι έμποροι έκαναν πολύ πιο επικερδείς τις πωλήσεις. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, οι αδελφοί κατέθεσαν τα χρήματα κυρίως σε πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς στη Νέα Υόρκη και τα χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν περισσότερα αυτοκίνητα.

«Ένα αυτοκίνητο είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές που κάνουν πολλοί καταναλωτές», δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Boynton. «Το γύρισμα των χιλιομέτρων στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εξαπατά τους αγοραστές και κρύβει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και την αξιοπιστία του οχήματος. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνεχίσει να συνεργάζεται με συνεργάτες επιβολής του νόμου για τη δίωξη του γυρίσματος των χιλιομέτρων.”

Advertisement

«Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αποτελούν έναν από τους πυλώνες της αμερικανικής οικονομίας που απαιτούν διαφάνεια και ακεραιότητα. Η οικονομική εμπειρογνωμοσύνη του IRS-CI ήταν απαραίτητη για να αποκαλυφθεί αυτή η εγκληματική επιχείρηση που διαπράχθηκε από τον Shmuel Gali, ο οποίος έλαβε μια δίκαιη ποινή σχετικά με την εγκληματική του δραστηριότητα», δήλωσε ένας εμπειρογνώμονας της εταιρείας IRS-CI.

Η υπόθεση διερευνήθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και την NHTSA όπως επίσης και το Γραφείο Έρευνας για Απάτες Οδομέτρων αλλά και από την Υπηρεσία Ελέγχου Οικονομικών Υποθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εισαγόμενο μεταχειρισμένο από Ιταλία; Δείτε αν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα!
Αποκλειστικό: Τέλος τα γυρισμένα χλμ. σε εγχώρια και εισαγόμενα μεταχειρισμένα!
Αποκάλυψη! Εδώ θα ελέγξετε το εισαγόμενο μεταχειρισμένο ΙΧ από Γαλλία

Advertisement