Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Peugeot P2X concepts: Επιστρέφει στις μοτοσυκλέτες με δύο νέα μοντέλα

Ελλάδα 4:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot P2X concepts: Επιστρέφει στις μοτοσυκλέτες με δύο νέα μοντέλα

NEWSMOTO

Peugeot P2X concepts: Επιστρέφει στις μοτοσυκλέτες με δύο νέα μοντέλα

NEWSMOTO

Γιορτάζοντας 120 χρόνια ιστορίας και υιοθετώντας ξανά την ονομασία Peugeot Motocycles, η γαλλική εταιρία παρουσίασε δύο νέες concept μοτοσυκλέτες εμπνευσμένες από την πλούσια κληρονομιά του παρελθόντος που φέρουν ωστόσο σύγχρονη τεχνολογία. Τα δύο νέα πρωτότυπα μοντέλα με την ονομασία P2X -125cc Roadster και 300cc Café Racer- έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο πρόσφατο γαλλικό Σαλόνι Αυτοκινήτου και Δικύκλου στο Παρίσι και σηματοδοτούν την επιστροφή της Γάλλων στη κατασκευή μοτοσυκλετών με την Peugeot να έχει κατασκευάσει την πρώτη της μοτοσυκλέτα το 1898, πριν από 120 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

peugeot-p2x-concept-640-3

Με τις δύο νέες της προτάσεις η Peugeot φιλοδοξεί να δώσει απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση του αγοραστικού κοινού για μικρού κυβισμού, εύχρηστες, οικονομικές μοτοσυκλέτες κατάλληλες για την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη προσθέτοντας ωμός και το απαραίτητο στιλ.

Advertisement
Advertisement

peugeot-p2x-concept-640

Με φιλική εργονομία, εύκολο χειρισμό, ευελιξία και εξοπλισμένες με injection, υγρόψυκτους κινητήρες, ανεστραμμέο πιρούνι, ABS και Traction Control, οι P2X υπόσχονται μια καθόλα σύγχρονη και απολαυστική εμπειρία οδήγησης.

peugeot-p2x-concept-640-2

Advertisement

Μέσω του συστήματος συνδεσιμότητας i-Connect, ο αναβάτης μπορεί παράλληλα να εμφανίζει στην έγχρωμη TFT οθόνη πληροφορίες από το κινητό του (εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα, ειδοποιήσεις από τα social media) και να κάνει χρήση συστήματος πλοήγησης κατά τις μετακινήσεις του, οπως και στα αυτοκίνητα της εταιρίας.

Τα concept P2X είναι προικισμένα με μοναδική νεορετρό εμφάνιση προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Η σχεδίαση “παντρεύει” αναφορές σε κλασικές μοτοσυκλέτες της Peugeot με μοντέρνες λεπτομέρειες, όπως τα LED φώτα εμπρός και πίσω, βασισμένα στους νέους στιλιστικούς κώδικες των αυτοκινήτων των εταιρείας.

Advertisement

Έναν αιώνα και 20 χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης της μοτοσυκλέτας, η Peugeot αναγεννά τη μοτοσυκλετιστική της ταυτότητα και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της.