Live Κίνηση
Περισσότερα
Peugeot

Peugeot i-cockpit: Ο πίνακας οργάνων του μέλλοντος

Ελλάδα 1:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot i-cockpit: Ο πίνακας οργάνων του μέλλοντος

Peugeot

Peugeot i-cockpit: Ο πίνακας οργάνων του μέλλοντος

Peugeot

Η τεχνολογία της τρισδιάστατης απεικόνισης μετά το θέαμα και τον κινηματογράφο τίθεται στην διάθεση των… οδηγών αυτοκινήτων και η Peugeot το εφαρμόζει πρώτη.

Advertisement
Advertisement

 

Αποτελεί σύμβολο της μάρκας και ένα από τα κυριότερα συστατικά του DNA της. Σε συνδυασμό με τη ποιότητα κατασκευής και την έμφαση στην οδική συμπεριφορά, το i-Cockpit, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της οδηγικής απόλαυσης που η Peugeot δίνει τόσο μεγάλη αξία. Με την αρχιτεκτονική του καθίσματος ο οδηγός έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στην ευθεία των ματιών του, χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνει το βλέμμα του από τον δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Σε όλα τα μοντέλα της Peugeot οι πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός βρίσκονται στο οπτικό του πεδίο. Το i-Cockpit 3D εγκαινιάστηκε στα δύο καινούργια μοντέλα της μάρκας, το νέο Peugeot 208 το νέο SUV Peugeot 2008, και αποτελεί μια πραγματική καινοτομία παγκοσμίως σε αυτή την κατηγορία. Ανάλογα με την έκδοση, η απεικόνιση πληροφοριών στον τρισδιάστατο πίνακα οργάνων i-Cockpit 3D θυμίζει ολόγραμμα ή ακόμα και το cockpit ενός πολεμικού αεροσκάφους. Οι ενδείξεις είναι δυναμικές και κινούμενες, προβάλλουν μπροστά ανάλογα με τον βαθμό σπουδαιότητάς τους με χρόνο διαδραστικότητας της τάξης του μισού δευτερολέπτου, βελτιώνοντας έτσι την οδήγηση τόσο ως προς την αποτελεσματικότητα ανάγνωσης όσο και ως προς την ασφάλεια.

Στο κέντρο του ταμπλό η οθόνη έχει μια μεγάλη διαγώνιο έως και 10 ίντσες και ο χειρισμός της γίνεται από τα πλήκτρα αφής που βρίσκονται δίπλα στους διακόπτες αεροπορικού τύπου.

Το Peugeot 3D i – Cockpit όντας μοναδικό στην κατηγορία του, καινοτομεί με ένα σύμπλεγμα τρισδιάστατης ψηφιακής τεχνολογίας και είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που το νέο Peugeot 208 αναδείχθηκε Αυτοκίνητο της χρονιάς 2020 τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη αλλά και για το πλήθος βραβείων και διακρίσεων που έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής.

Advertisement

 

 

Advertisement