Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περιμένοντας την Porsche 718 GTS

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Περιμένοντας την Porsche 718 GTS

ΝΕΑ

Περιμένοντας την Porsche 718 GTS

ΝΕΑ

Ο CEO της Βόρειας Αμερικής της Porsche είναι σίγουρος ότι η GTS θα δώσει στη νεοσύστατη 718 Cayman αλλά και Boxster μια νέα ώθηση. Συνήθως δεν θα περίμενε κανείς ένα τόσο ειδικό μοντέλο να γράφει πωλήσεις, αλλά οι πρόσφατα εισαγόμενες εκδόσεις GTS της Porsche 718 Cayman και Boxster θα μπορούσαν να είναι μια σπάνια εξαίρεση.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο CEO της Porsche, Klaus Zellmer, αποκάλυψε ότι είναι τόσο σίγουρος για τη νέα σειρά GTS της Porsche, που αναμένει ότι θα φτάσει μέχρι και το 50% όλων των πωλήσεων της Porsche 718 στις ΗΠΑ.

«Η ζήτηση για τις εκδόσεις GTS φαίνεται πολύ καλή από τότε που τα βιβλία παραγγελιών ξεκίνησαν νωρίτερα το φθινόπωρο, σύμφωνα με την Zellmer, η οποία θα δώσει μια νέα ζωή στα δυο νέα μοντέλα. Οι άνθρωποι γνωρίζουν τι παίρνουν όταν αγοράζουν μια GTS, η οποία είναι πιο σπορ και σίγουρα ελπίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι θα ασχοληθούν πλέον με την 718», δήλωσε ο Zellmer. “Ο συνολικός τομέας όπου παίζουμε με την 718 είναι ένα δύσκολο τμήμα, τώρα οι πωλήσεις της σειράς μειώνονται. Οι πωλήσεις της Boxster μειώθηκαν κατά 14% τους πρώτους 11 μήνες του τρέχοντος έτους, ενώ οι πωλήσεις της Cayman μειώθηκαν 22 % κατά την ίδια περίοδο“, πρόσθεσε.

Advertisement
Advertisement

Porsche-718_Cayman_GTS-2018-tsiro-640

Όταν τα νέα μοντέλα εισήχθησαν πέρυσι, οι πωλήσεις της Boxster μειώθηκαν, ενώ οι πωλήσεις της Cayman αυξήθηκαν κατά μόλις 0,8% το 2016. Οι δυνητικοί πελάτες περιμένουν να φτάσουν οι πιο ισχυρές εκδόσεις προτού επιλέξουν. Η 718 Boxster και η 718 Cayman υιοθετούν τον turbo 4κύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων που παράγει 365 ίππους, με 15 ίππους περισσότερους από την S και 35 ίππους περισσότερους από τις προηγούμενες Boxster και Cayman GTS.

Advertisement

Προς το παρόν, η GTS είναι η πιο ισχυρή έκδοση της 718, αλλά περιμένουμε με ανυπομονησία την άφιξη της νέας Cayman GT4 αλλά και της Boxster Spyder.