Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οδηγούμε στην Ελλάδα τα νέα Subaru Impreza και XV

Ελλάδα 6:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγούμε στην Ελλάδα τα νέα Subaru Impreza και XV

ΝΕΑ

Οδηγούμε στην Ελλάδα τα νέα Subaru Impreza και XV

ΝΕΑ

H νέα γενιά των Subaru Impreza και XV έφθασε στη χώρα μας και εμείς ταξιδεύουμε επί ελληνικού εδάφους μέχρι την ορεινή Κορινθία για να οδηγήσουμε τα νέα μοντέλα στην επίσημη παρουσίασή τους.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Λίγους μήνες μετά την επίσημη πρεμιέρα τους στην Έκθεση Αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση-FISIKON» η ελληνική αντιπροσωπεία της Subaru στη χώρα μας, παρουσίασε στον ειδικό Τύπο δύο από τα πιο σημαντικά της μοντέλα, τα νέα Impreza και XV. Βασικό χαρακτηριστικό και των δύο είναι ότι βασίζονται επάνω στη νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα Subaru Global Platform, που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και στα μελλοντικά της μοντέλα, η οποία προσφέρει αυξημένα επίπεδα ακαμψίας, ενισχύοντας την παρεχόμενη ασφάλεια.

IMPREZA_MODEL_PHOTOGRAPHY_GRADE_A__DSC2216_HR-chariatis-530

Σε ότι αφορά το κόμπακτ διαστάσεων crossover XV, το παραπάνω στοιχείο επέτρεψε το κέντρο βάρους να μειωθεί κατά 0,5 cm. Επίσης, μία άλλη καινοτομία έγκειται στο ότι η πίσω αντιστρεπτική είναι τοποθετημένη επάνω στο πλαίσιο, μειώνοντας τις κλίσεις του αμαξώματος μέχρι και 50%. Σύμφωνα με τον Ιάπωνα κατασκευαστή, η νέα πλατφόρμα υπόσχεται λιγότερους κραδασμούς, αλλά και υψηλότερη ακαμψία για βελτιωμένη ακρίβεια, οδική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης, κάτι που διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι οδηγώντας το κατά την διάρκεια της πανελλαδικής παρουσίασης.

Advertisement

18IMPREZA_EC_0150BP-chariatis-640 b

Η γκάμα των κινητήρων, τουλάχιστον στην ελληνική αγορά, περιορίζεται σε δύο βενζινοκίνητα, ατμοσφαιρικά boxer σύνολα 1,6 και 2,0 λίτρων, προδιαγραφών Euro6 c, τα οποία συνδυάζονται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων Lineartronic CVT. Ο μεν πρώτος αποδίδει 114 PS και 15,3 kgm ροπής, ο δεύτερος αποδίδει 156 PS και 19,6 kgm ροπής. Φυσικά, όλες οι εκδόσεις των XV και Impreza συνοδεύονται από την τετρακίνηση Symmetrical AWD με ενεργή κατανομή ροπής (Active Torque Vectoring).

Advertisement

SUBARU_XV_MODEL_PHOTOGRAPHY_GRADE_A_DSC1464_HR-chariatis-640 a

Τα νέα Subaru Impreza και XV είναι εφοδιασμένα στον βασικό εξοπλισμό με το σύστημα EyeSight 3ης γενιάς, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως το ενεργό Cruise Control (ACC), το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος για την αποφυγή σύγκρουσης (Automatic Pre-Collision Braking) και η προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning).

Οι τιμές των νέων μοντέλων της Subaru είναι:

Advertisement

Impreza 1.6i ES Pure: 22.700 ευρώ
Impreza 1.6i-S ES Style: 26.700 ευρώ
Impreza 1.6i-S ES Style Navi: 28.635 ευρώ
Impreza 2.0i-S ES Premium: 35.500 ευρώ

XV 1.6i ES Pure: 25.980 ευρώ
XV 1.6i-S ES Style: 28.635 ευρώ
XV 1.6i-S ES Style Navi: 31.980 ευρώ
XV 1.6i-S ES Premium: 34.980 ευρώ
XV 2.0-S ES Style Navi: 32.675 ευρώ
XV 2.0-S ES Premium: 36.200 ευρώ