Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο προπομπός της Mercedes-Benz X-Class…

Ελλάδα 7:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο προπομπός της Mercedes-Benz X-Class…

ΝΕΑ

Ο προπομπός της Mercedes-Benz X-Class…

ΝΕΑ

Με την X-Class της Mercedes-Benz να κυκλοφορεί σε μορφή παραγωγής μέσα σε λίγες μέρες, αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά στους παράξενους προγόνους της, μερικοί από τους οποίους ήταν πρωτότυπα που κυκλοφόρησαν έστω και λίγο στους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το 1936, η Mercedes-Benz παρουσίασε το 170 V και όχι μόνο ως pickup, αλλά και σε πολλά άλλα στυλ αμαξώματος: sedan, roadster, wagon και cabriolet. Υπήρχε ακόμη και μια τετράθυρη ανοιχτή με μεγάλη οροφή από ύφασμα, μαζί με πολλές άλλες εκδόσεις προσαρμοσμένες για ταξί, αστυνομία, ασθενοφόρο, στρατιωτικές και ορεινές υπηρεσίες διάσωσης.

Το “V” στο όνομα ήταν μια συντομογραφία της γερμανικής λέξης “vron” (μπροστά) ως ένας τρόπος για να υποδηλώσει την τοποθέτηση του κινητήρα μπροστά και όχι πίσω, όπως συμβαίνει με το 170H (“Heck “=” Πίσω “). Και οι δύο φορούσαν ένα τετρακύλινδρο κινητήρα 1,7 λίτρων με 37 ίππους στους πίσω τροχούς μέσω ενός τετρατάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

Το 170 V πέρασε στην ιστορία ως το πρώτο αυτοκίνητο της Mercedes που κατασκευάστηκε μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Η παραγωγή συνεχίστηκε τον Μάιο του 1946. Ας προχωρήσουμε γρήγορα στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν το W115 ήταν ζωντανό με σάρκα και οστά. Ακόμα και η Mercedes λέει ότι «η ιστορία αυτού του μοναδικού πλάσματος περιβάλλεται από μυστήριο». Από τις πολύ λίγες διαθέσιμες πληροφορίες, πιστεύεται ότι η Mercedes CKD (Complete Knock Down) πήγε στη Λατινική Αμερική. Η μετατροπή σε pick up έγινε στην Αργεντινή και πωλήθηκε μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της Mercedes-Benz. Το όνομα του μοντέλου; “La Pickup”…

Mercedes-pick-up-tsiro-640