Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nuro R1: Ο προσωπικός σας μεταφορέας (vid)

Ελλάδα 11:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nuro R1: Ο προσωπικός σας μεταφορέας (vid)

ΝΕΑ

Nuro R1: Ο προσωπικός σας μεταφορέας (vid)

ΝΕΑ

To ηλεκτροκίνητο ρομποτικό όχημα Nuro R1 είναι πλέον έτοιμο για να μεταφέρει προϊόντα στην πόρτα του πελάτη.

Advertisement
Advertisement

 

Ήδη τα πρώτα τεστ στην πολιτεία της Αριζόνα έχουν διεξαχθεί με απόλυτη επιτυχία. Πιο συγκεκριμένα η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Kroger συνεργάζεται με την εταιρεία Nuro που κατασκευάζει το αυτόνομο όχημα R1 για την παράδοση των προϊόντων της. Πλέον από την Αριζόνα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταφέρεται και στο Χιούστον του Τέξας, όπου από τις επόμενες εβδομάδες, δύο καταστήματα της Kroger θα προσφέρουν τις υπηρεσίες  παράδοσης προϊόντων door to door μέσω του R1. Αυτό που θα πρέπει απλά να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να μπουν στην επίσημη ιστοσελίδα www.kroger.com είτε μέσω του υπολογιστή, είτε μέσω του smartphone και να κάνουν on line τις αγορές τους, με μία ελάχιστη κατανάλωση των 5,95 δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών εφαρμογής του πρωτοποριακού προγράμματος ως μέσο μεταφοράς θα είναι κάποια αυτόνομης οδήγησης Toyota Prius, καθώς και τα έξι συνολικά R1 που έχουν κατασκευαστεί χρησιμοποιούνται στην Αριζόνα.

Advertisement

Η Nuro αποτελεί δημιούργημα των Dave Ferguson και Jiajun Zhu, οι οποίοι εργάζονταν στo project του Google Waymo. Το R1 ζυγίζει μόλις 680 kg, ενώ είναι ειδικά σχεδιασμένο για να μεταφέρει μέχρι και 12 τσάντες σούπερ μάρκετ. Τέλος, πριν από λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό πως η Nuro έλαβε επενδυτικό κεφάλαιο ύψους 940 εκατομμυρίων δολαρίων από την ιαπωνική τεχνολογική εταιρεία SoftBank.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τα κατορθώματα του R1:

Advertisement