Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται το ηλεκτρικό MINI, πόσο θα κοστίζει;

Ελλάδα 2:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται το ηλεκτρικό MINI, πόσο θα κοστίζει;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται το ηλεκτρικό MINI, πόσο θα κοστίζει;

ΝΕΑ

Πριν από τη BMW i3, υπήρχε ένα ηλεκτρικό MINI. Το πρώτο e-MINI εμφανίστηκε ως πρωτότυπο το 2008, ωστόσο, από τότε στο φημισμένο βρετανικό εμπορικό σήμα δεν υπήρχε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο προς πώληση. Γνωρίζουμε ότι η MINI εργάζεται σε ένα άλλο project, το επερχόμενο MINI E, αλλά όπως μάθαμε, είναι ακόμη μακριά…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Σύμφωνα με τον Debra Tovell, Διευθυντή Προϊόντων για τις BMW και MINI στον Καναδά, το επερχόμενο MINI E δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει μέχρι το Νοέμβριο του 2019. Έτσι, δεν θα δούμε το MINI E στο δρόμο μέχρι τα μέσα του 2020 το νωρίτερο. Έχουμε δει τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες του με πλήρη καμουφλάζ και είδαμε επίσης το concept car αλλά δεν γνωρίζουμε πολλά για το πραγματικό αυτοκίνητο παραγωγής. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται να δανειστεί σε μεγάλο βαθμό τα «διδάγματα» της BMW i3.

“Φέρνει πολύ στην i3. Έχουμε μάθει πολλά για την ηλεκτροκίνηση, γι ‘αυτό λέμε ότι μπαίνουμε στη δεύτερη φάση. Όλα όσα μάθαμε από την i3 θα εφαρμοστούν στο EV MINI”, δήλωσε Peter Schwarzenbauer πριν από μήνες. Επειδή όμως ο Νοέμβριος του 2019 είναι μακριά, είναι πιθανό τόσο η BMW όσο και η MINI να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες μέχρι τότε. Έτσι θα μπορούσε να αλλάξει λίγο η διαδικασία.

Advertisement
Advertisement

MINI-Electric-Concept-2019-tsiro-640

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που βλέπουμε το επερχόμενο MINI E, γιατί ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να αποτελέσει μια έκπληξη στην καθημερινή οδήγηση. Εάν υπήρχε πάντα ένα εμπορικό σήμα που θα επωφελείτο από την ηλεκτρική ενέργεια, αυτό είναι της MINI. Όλα τα αυτοκίνητά της είναι μικρά και ελαφριά, έτσι ώστε να λειτουργούν ιδανικά υιοθετώντας την ηλεκτροκίνηση. Ένα τέτοιο MINI E δεν θα χρειαζόταν μια τεράστια μπαταρία ούτε έναν τόνο δύναμης. Η στιγμιαία ηλεκτρική ροπή θα βοηθούσε το μικροσκοπικό σασί να προσφέρει άπλετη διασκέδαση, ειδικά γύρω από την πόλη. Δυστυχώς, πρέπει να περιμένουμε λίγο για να το δούμε τελικά.

Σε ότι αφορά την τιμή του, είναι νωρίς να ανακοινωθεί κάτι, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγω πως οι Γερμανοί θέλουν να κοστίζει όσο περίπου το i3, δηλαδή από 35.000€….

Advertisement

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα στο No1 site για το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, το newsauto.gr, που αποκαλύπτει πρώτο τα επόμενα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών…

 

Advertisement