Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan: Τα sedan στις top προτιμήσεις των Millennials

Ελλάδα 0:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan: Τα sedan στις top προτιμήσεις των Millennials

ΝΕΑ

Nissan: Τα sedan στις top προτιμήσεις των Millennials

ΝΕΑ

Μπορεί τα SUV να κυριαρχούν γενικά στις πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, όμως και τα sedan αναμένεται να σημειώσουν ανάκαμψη τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τελευταία έρευνα που πραγματοποίησε η Nissan βάζοντας στο επίκεντρο τους Millennials.

Advertisement
Advertisement

 

Ειδικότερα και σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ιαπωνικής εταιρίας, τα sedan συνεχίζουν να ασκούν την δική τους γοητεία, ειδικά στο νεότερο κοινό κάτι που αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για ολόκληρη την κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Η έρευνα της Nissan πραγματοποιήθηκε σε όλο τον κόσμο και αφορούσε στις ηλικίες μεταξύ 18 και 65 έτη στην οποία συμμετείχαν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αλλά και άνθρωποι που δεν έχουν κάποιο μοντέλο στην κατοχή τους.

Ανάμεσα στα ευρήματα της έρευνας η Nissan αναφέρει ότι το 75% των οδηγών, που δεν έχουν ένα sedan στην κατοχή τους, θα το σκεφτόταν να αγοράσει ένα μοντέλο αυτής της κατηγορίας τώρα αλλά και στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Ειδικά η ηλικιακή κατηγορία των Millennials έδειξε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού 8 στους δέκα ανέφεραν ότι θα σκέφτονταν το ενδεχόμενο αγοράς sedan τώρα ή στο άμεσο μέλλον. Οι Millennials ή αλλιώς Generation Y είναι η γενιά στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000.

Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η αμέσως επόμενη γενιά, γνωστή και ως Generation Z (μέσα 10ετίας 90-μέσα δεκαετίας 2000) με το ποσοστό που απάντησε θετικά στην ενδεχόμενη αγορά sedan να φτάνει το 68%.

Advertisement

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα των Ιαπώνων έχουν να κάνουν με τις προτιμήσεις εκείνων που έχουν ήδη στην κατοχή τους sedan, με το 71% να δηλώνει παθιασμένο με τα ταξίδια και την περιπέτεια, ενώ ένα 42% πιστεύει ότι τα αυτοκίνητά τους έχουν την δική τους προσωπικότητα. Τόσο πολύ μάλιστα που το 31% έχει… βαφτίσει το sedan τους με κάποιο όνομα, ενώ στο ίδιο ποσοστό είναι και οι οδηγοί που μιλούν στο αυτοκίνητό τους κατά καιρούς!

Advertisement