Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan Sylphy Zero Emission: Ο αδελφός του Leaf;

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nissan Sylphy Zero Emission: Ο αδελφός του Leaf;

ΝΕΑ

Nissan Sylphy Zero Emission: Ο αδελφός του Leaf;

ΝΕΑ

Το Nissan Sylphy κυκλοφορεί από το 2000 και πλέον λαμβάνει το σχήμα ενός συμπαγούς sedan που απευθύνεται σε οικογένειες και είναι διαθέσιμο μόνο σε ορισμένα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής όπου είναι στενά συνδεδεμένη με το Sentra αλλά και της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η τρίτη γενιά ξεκίνησε το 2012 και τώρα είναι έτοιμη να αποφύγει για πρώτη φορά τη λειτουργία ενός θερμικού κινητήρα χρησιμοποιώντας την ίδια πλατφόρμα με το νέο Leaf. Όπως συμβαίνει με σχεδόν κάθε EV, το σημαντικό που ενδιαφέρει τους περισσότερους είναι η αυτονομία, η οποία εδώ προσεγγίζει τα 338 km, με βάση πάντα το νέο κύκλο δοκιμών.

Όχι μόνο το Sylphy Zero Emission έχει δανειστεί τη βάση από το Leaf, αλλά και το στυλ είναι επίσης ένα νεύμα στο ηλεκτρικό πεντάθυρο hatchback διατηρώντας παράλληλα και κάποια δικά του ανανεωμένα στοιχεία. Η μπαταρία έχει τοποθετηθεί κάτω από τα καθίσματα για να απελευθερωθεί ο χώρος της καμπίνας, αν και η Nissan δεν έχει αποκαλύψει ακόμη εικόνες του εσωτερικού. Αναφέρει πως το ηλεκτρικό sedan διαθέτει άπλετη ευρυχωρία συγκριτικά με τα δεδομένα της κατηγορίας, χάρη στην πλατφόρμα EV ενώ παράλληλα υιοθετεί εργονομική θέση οδήγησης. Οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν περιεχόμενο ήχου και video από ένα smartphone στο σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Nissan-sylphy-zero-emissiontsiro-530

Το Sylphy Zero Emission θα καταχωρηθεί στην ιστορία της Nissan ως το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας που χτίστηκε για να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τη Λαϊκή Δημοκρατία. Είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο έτος, με πλήρεις προδιαγραφές και άλλες λεπτομέρειες οι οποίες θα αποκαλυφθούν όταν πλησιάζει η επίσημη κυκλοφορία του. Η Nissan σχεδιάζει να παρουσιάσει συνολικά 20 ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά μην περιμένετε να καταστεί το Sylphy Zero Emission ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, καθώς θα παραμείνει αποκλειστική υπόθεση για την Κίνα. Επίσης, στο τρέχον Motor Show του Πεκίνου του 2018, η Nissan παρουσιάζει την αναθεωρημένη έκδοση του πρωτότυπου crossover IMx Kuro που είχε αρχικά παρουσιαστεί στη Γενεύη.