Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan LEAF: Έρχεται και έκδοση με μεγαλύτερη αυτονομία

Ελλάδα 9:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan LEAF: Έρχεται και έκδοση με μεγαλύτερη αυτονομία

ΝΕΑ

Nissan LEAF: Έρχεται και έκδοση με μεγαλύτερη αυτονομία

ΝΕΑ

Μία έκδοση του νέου LEAF, ανακοίνωσε η Nissan χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες, η οποία θα φέρει μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες και θα αυξάνει σημαντικά την αυτονομία του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου από αυτά που καταλαβαίνουμε. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Τα νέα μας έρχονται επίσημα από τις Η.Π.Α. σε σχετική ανακοίνωση της Nissan, η οποία εμφανίζεται εντός… ανακοίνωσης για τις τιμές του νέου LEAF στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ουσιαστικά η Nissan αναφέρει, σχεδόν σαν υποσημείωση, την διαθεσιμότητα στο μέλλον έκδοσης με μεγαλύτερη αυτονομία. Η εν λόγω έκδοση αποκτά ακόμη μεγαλύτερο νόημα για τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου οι αποστάσεις κίνησης είναι μικρότερες καθώς η αυξημένη αυτονομία θα μεγαλώσει σημαντικά το πεδίο δράσης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Nissan.

Το πότε θα παρουσιαστεί αυτή η έκδοση παραμένει άγνωστο ωστόσο είναι σίγουρο πως η αυτονομία θα ξεπερνά κατά πολύ τα περίπου 250 χλμ. που προσφέρει το πακέτο μπαταριών των 40 kWh, της υπάρχουσας έκδοσης.

Nissan-LEAF-640

Advertisement
Advertisement

Αναφορά για αλλαγές και στο ηλεκτροκινητήρα δεν γίνονται και αυτό μάλλον σημαίνει πως το μοτέρ των 147 ίππων θα παραμείνει ως έχει. Σύμφωνα με τις φήμες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, το νέο και μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών ιόντων-λιθίου θα έχει χωρητικότητα 60 kWh με την αυτονομία του LEAF να ξεπερνά τα 360 χλμ.

Η τιμή της στάνταρ έκδοσης του LEAF στις Η.Π.Α. ανακοινώθηκε στα 30.795 δολάρια με την κορυφαία έκδοση από πλευράς εξοπλισμού να στοιχίζει 37.095 δολάρια, ήτοι περίπου 31.750 ευρώ.