Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan: Η ένωση των δύο κόσμων στην Ασιατική CES 2019

Ελλάδα 4:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan: Η ένωση των δύο κόσμων στην Ασιατική CES 2019

ΝΕΑ

Nissan: Η ένωση των δύο κόσμων στην Ασιατική CES 2019

ΝΕΑ

Το όραμά της για το μέλλον της κινητικότητας μοιράστηκε η Nissan με το κοινό της ασιατικής έκθεσης ηλεκτρονικών ειδών CES Asia 2019 που πραγματοποιήθηκε στις 11-13 Ιουνίου στην Shangai της Κίνας βάζοντας στο επίκεντρο την ένωση του πραγματικού με τον εικονικό κόσμο.

Advertisement
Advertisement

 

Ειδικότερα η Nissan προχώρησε σε επίδειξη των τεχνολογιών Invisible-to-Visible (I2V) και Brain-to-Vehicle, στην ασιατική έκθεση ηλεκτρονικών ειδών παράλληλα με την παρουσίαση του concept IMs θέλοντας να δείξει το μελλοντικό της όραμα για το πώς τα αυτοκίνητα κινούνται, οδηγούνται αλλά και ενσωματώνονται σε μία κοινωνία.

Advertisement
Advertisement

Invisible-to-Visible (I2V)
Η τεχνολογία Invisible-to-Visible (I2V) που έχουν αντπυξει οι Ιάπωνες ενώνει ουσιαστικά τον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο υποβοηθώντας τον οδηγό του οχήματος να δει πράγματα, σε εικονικό περιβάλλον, τα οποία δεν θα μπορούσε να δει διαφορετικά, όπως για παράδειγμα σε ένα δρόμο που κρύβεται πίσω από ένα κτίριο. Η I2V τεχνολογία συνδυάζει τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν οι αισθητήρες του οχήματος με δεδομένα από cloud και τα αναλύει για να βοηθήσει τον οδηγό να καταλάβει τι γίνεται στην περιοχή γύρω του αλλά και τι πρόκειται να βρει μπροστά του. Ανάμεσα στα highlights αυτή της τεχνολογίας που ενώνει τον εικονικό με τον πραγματικό κόσμο και αξιοποιεί της τεχνολογίες ProPILOT, Omni-Sensing και SAM (Seamless Autonomous Mobility) είναι η δημιουργία… avatar εντός του αυτοκινήτου! Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

Advertisement

Brain-to-Vehicle (B2V)
Η Nissan έκανε παράλληλα επίδειξη της τεχνολογίας Brain-to-Vehicle, που αποτελεί πρωτιά για τους Ιάπωνες. Με την βοήθεια ειδικής συσκευής η συγκεκριμένη τεχνολογία “διαβάζει” τα εγκεφαλικά κύματα του οδηγού. Έτσι τον υποβοηθά στην οδήγηση μαθαίνοντας επί της ουσίας τις συνήθειές του αλλά και προχωρώντας… αυτόνομα σε ελιγμό αποφυγής στην περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει σε κάποια εν δυνάμει επικίνδυνη κατάσταση. Το σύστημα μπορεί παράλληλα να… μάθει από τον οδηγό ώστε να διαχωρίζει καλύτερα ώστε να διαχωρίζει πιο σωστά διαφορετικά σενάρια που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Advertisement